Home Nieuws Na uitspraak Van Nistelrooij over Gakpo gaan de gedachten terug naar Roger...

Na uitspraak Van Nistelrooij over Gakpo gaan de gedachten terug naar Roger Schmidt: ‘Minder kans op titel’

12074
0

Roger Schmidt leed afgelopen weekend pas zijn eerste nederlaag in de Portugese competitie, na maanden op rij ongeslagen geweest te zijn.

Benfica was maar liefst 28 wedstrijden op rij ongeslagen en dus zit Roger Schmidt hoog op de troon in Lissabon. De Duitse trainer staat er goed op bij de aanhang van Benfica, waar dat in Eindhoven wel anders was. Bepaalde uitspraken bleven de Duitser doorgaans lang achtervolgen. Zo verloor PSV ruim een jaar geleden in de Johan Cruijff Arena met 5-0 na enkele dagen eerder een Europese wedstrijd te hebben gespeeld. Na afloop was Schmidt duidelijk: PSV had maar 20% kans op de landstitel omdat concurrent Ajax nu eenmaal meer te besteden had. ‘Het is niet 50/50, maar eerder 80/20’, zei de Duitser. Het werd Roger Schmidt niet in dank afgenomen en het bleef hem dan ook lang achtervolgen.

Na het vertrek van Cody Gakpo heeft PSV volgens Ruud van Nistelrooij een minder grote kans om kampioen te worden dan een week geleden. Dat zei de trainer vrijdag in een reactie op het vertrek van Cody Gakpo naar Liverpool.
“We verliezen onze beste speler met het hoogste rendement van Nederland”, zei Van Nistelrooij tegen ANP. “Zijn vertrek doet niets met onze ambities, maar het verkleint wel onze kansen. Dat is een feit.”

Van Nistelrooij hoopte de voorbije weken nog even op een scenario waarbij Gakpo zou blijven en met een landstitel zou afsluiten bij PSV. “Natuurlijk wil je als trainer dat je selectie zo sterk mogelijk blijft en dat je je doorontwikkelt. De ontwikkeling van Cody had hier ook nog door kunnen gaan. Uiteindelijk weet je dat er afspraken lagen uit het verleden richting de speler. Daar wilde hij gebruik van maken.”

“Maar we moeten naar een situatie binnen de club, ook in financieel opzicht, dat je in de winter niet meer je beste spelers kan verliezen”, vervolgde Van Nistelrooij. “Dat moet niet structureel bij PSV gaan horen. Daar moeten we als club naartoe en daar werken we ook naartoe.”

Van Nistelrooij sluit niet uit dat PSV de markt op gaat voor een vervanger voor Gakpo, al is het ook een optie dat de plek wordt ingevuld door iemand uit de huidige selectie. Zo speelde PSV in de zomer al min of meer in op een vertrek van Gakpo door Anwar El Ghazi aan te trekken. “Wat is er beschikbaar? En waar kun je je als club mee versterken? Daar ben je altijd naar op zoek”, zei Van Nistelrooij. “We zullen altijd kijken naar buitenkansjes, maar als die er niet zijn, weten we dat we vooruit kunnen met de huidige selectie.”

PSV gaat er wel op achteruit, is van Nistelrooij van mening. “Een speler terughalen met vergelijkbare statistieken wordt ingewikkeld. Maar als PSV zijnde weet je dat een speler kan vertrekken als hij het goed doet.”


Vorig artikelPSV kan zomaar 40 tot 50 miljoen euro ontvangen voor Noni Madueke
Volgend artikelAanvaller David Datro Fofana in beeld bij PSV middels mogelijke Chelsea constructie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in