Home Nieuws Memphis Depay gefileerd door Spaanse media: ‘Memphis is niet de stervoetballer voor...

Memphis Depay gefileerd door Spaanse media: ‘Memphis is niet de stervoetballer voor Barcelona’

573
0

De trainerswissel is inmiddels achter de rug en de nieuwe trainer Xavi Hernandez heeft zijn eerste twee weken als trainer erop zitten.

Daarmee is het tijdperk Ronald Koeman voorbij. Toch is het chagrijn rond de club bepaald niet verdwenen. De Spaanse kranten zijn nog weinig kritisch op Xavi maar Memphis Depay moet er veelal wel aan geloven. De aanvaller wordt in Spaanse media feitelijk met de grond gelijk gemaakt na meerdere zwakke optredens. Het zint de Spaanse pers bepaald niet dat Memphis het verschil niet kan maken voor FC Barcelona.

Het brengt de nodige kritieken te weeg in de kranten daags na de remise tegen Benfica. “Hij heeft de handleiding, maar hij kan niet ook de doelpunten gaan maken”, zo luidt de veelzeggende kop boven een analyse van Marca in de richting van Xavi. En dus worden de pijlen op Memphis gericht.

“Wellicht is het moment daar dat gezegd moet worden dat Depay niet de aangewezen persoon moet zijn om bij een club als Barcelona de doelpunten te moeten maken. Of dat de jeugdopleiding prachtige talenten voortbrengt, maar dat deze ook geen doelpunten maken.”

“Luis Suárez en Lionel Messi zijn vertrokken en worden gemist. Omdat Memphis het allemaal niet weet te brengen wordt er nieuwe hoop gevestigd op Ousmane Dembélé, “Depay lijkt op een aanvaller van een topclub, maar hij is het niet. Het is een goede voetballer, dat lijdt geen twijfel, maar het is niet een voetballer die het verschil kan maken. Een complementaire voetballer, maar niet de stervoetballer waarmee Barcelona zijn gebrek aan scorend vermogen moet willen oplossen. Dat moet Barcelona niet willen. Tegen Benfica speelde Depay wederom een teleurstellende wedstrijd, afgezien van het feit dat hij een paar goede kansen om zeep hielp.”

Memphis wordt verweten niet te scoren en belangrijke wedstrijden voor FC Barcelona niet in winst om te zetten. Dat steekt de Catalaanse en Spaanse media. “Het is het doel van Depay om ook in de Champions League voor Barcelona te scoren. Maar Nicolás Otamendi was zijn schaduw. Depay was veel te statisch. Onnauwkeurig. Vaak onzichtbaar. Er wordt veel meer van hem verwacht.”

Ook op sociale media is de kritiek op Depay onder de fans niet mals. Barca volger en voetbaljournalist Manu Carreño wijst op Twitter ook naar Memphis. “Xavi heeft nu Depay.” Saillant: Depay kwam in zijn vijf Champions League-optredens voor Barcelona tot geen enkele gerichte doelpoging, net als in de competitieduels met Real Madrid en Atlético Madrid. In de overige 11 duels was de Nederlander daarentegen goed voor 23 gerichte pogingen op doel.

Sport lijkt het helemaal gehad te hebben met Memphis Depay en geeft een vier als cijfer. “Barcelona miste tegen Benfica stootkracht in aanvallend opzicht omdat de nummer negen in de laatste meters allesbehalve zorgvuldig was”, schrijft de Catalaanse sportkrant. “Hij sprong niet goed om met de kansen die hij kreeg. Na bijna een uur spelen stond hij oog in oog met doelman Odisseas Vlachodimos, maar toen werd het hem donker voor de ogen. Het ontbrak aan zelfvertrouwen, terwijl dat juist een van zijn kwaliteiten is.”

Ook AS kent louter twijfels na de wedstrijd van Memphis Depay tegen Benfica. “Licht en duisternis in het spel van Depay. Hij was goed wanneer het spel moest worden opgebouwd en hij zich aanbood. Maar hij was onfortuinlijk richting het doel, afgezien van het feit dat hij maar weinig kansen kreeg. De weinige kansen die hij kreeg, waren echter niet aan hem besteed. Het duurt nog wel even voordat hij een echte topwedstrijd voor Barcelona zal spelen”, aldus de kritische Spaanse journalisten, die tegenwoordig al helemaal niet meer wijzen naar de in Barcelona overbodige Luuk de Jong.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here