Home Nieuws Matthijs de Ligt adviseerde Tillman voor PSV te kiezen: ‘PSV heeft zich...

Matthijs de Ligt adviseerde Tillman voor PSV te kiezen: ‘PSV heeft zich flink versterkt’

2313
0

Peter Bosz heeft inmiddels de beschikking over de Duits-Amerikaanse middenvelder Malik Tillman. De speler van Bayern Munchen met een verleden bij Rangers FC wordt voor een jaar gehuurd.

PSV wist in de huurovereenkomst een koopoptie te bedingen dus de interesse vanuit de club voor de jonge middenvelder was zeer zeker serieus te noemen. Earnie Stewart en Peter Bosz zien klaarblijkelijk veel toekomst in de van FC Bayern overgenomen middenvelder.

Matthijs de Ligt speelde als voormalig ploeggenoot van Tillman een behoorlijke rol in de komst van Tillman naar PSV. Tillman sprak namelijk meermaals met de middenvelder, die bij De Ligt om advies vroeg. De Ligt adviseerde Tillman dan ook voor PSV te kiezen. De verdediger van FC Bayern München verwacht dit seizoen wel wat van PSV en denkt dat de ploeg van Peter Bosz, waar De Ligt mee samenwerkte, hoge ogen gaat gooien in de race om de landstitel.

“Ik denk dat er veel concurrentie is voor de titel. PSV heeft zich ook goed versterkt. Feyenoord dat vorig jaar gewonnen heeft. Het gaat niet makkelijk worden.”

Tillman verklaarde zijn keuze voor PSV als volgt: “Ik heb een goede band met Earnest Stewart en ook Bosz was voor mij een belangrijke reden om naar Eindhoven te komen. Ik hou van zijn speelstijl: veel aanvallen, de tegenstander geen ruimte gunnen, dat ligt mij. Mijn voormalig ploeggenoot Matthijs de Ligt was ook lovend over de hoofdcoach en over PSV. Ik tref hier geweldige omstandigheden in een prachtige stad”, aldus Tillman.

Tillman heeft rugnummer tien gekregen. Het eerdere rugnummer van Xavi Simons, wat ook even voorbestemd leek voor Noa Lang. Tillman laat zijn visie los op zijn positie.

“Ik heb dit nummer altijd geambieerd, dus ik ben er heel blij mee”, vertelt Tillman. “Ik hou van de bal en wil altijd spelen rond de zestien van de tegenstander. Scoren is het mooiste wat er is, maar ik geniet ook van een prachtige assist. Ik ben wel een creatieve speler”, aldus Malik Tillman, die uitkijkt naar de wedstrijden in het Philips Stadion. Tillman speelde met Rangers FC al in het Philips Stadion en heeft beste gevoelens over gehouden aan de support van de PSV fans.


Vorig artikelBlamage Rangers FC afgewend, kritische Schotse media vrezen voor tweeluik tegen PSV
Volgend artikelZorgen na wedstrijd met ‘zeer interessante wissel’: ‘Een boze trainer loopt eerst een ander kamertje in’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in