Home Nieuws ‘Marcel Brands schrok bij zijn terugkeer van de stand van zaken bij...

‘Marcel Brands schrok bij zijn terugkeer van de stand van zaken bij PSV’

5637
0

Algemeen directeur Marcel Brands sprak vrijdagavond voor de wedstrijd tegen AC Milan de PSV gemeenschap toe.

De bestuurder wilde een aantal zaken onder de aandacht brengen, waaronder de afwezigheid van Cody Gakpo want de meeste PSV fans wilden maar wat graag vrijdagavond afscheid nemen van de jongen van de stad. Het mocht helaas niet zo zijn want Gakpo werd door Liverpool niet vrijaf gegeven. De nieuwe club van Gakpo had als wens om Gakpo zo snel mogelijk te laten integreren in het team en dus diende er zaterdagmorgen getraind te worden.

Inmiddels heeft Liverpool de eerste wedstrijd van 2023 verloren want op bezoek bij Brentford verloren The Reds met 3-1. Cody Gakpo maakte maandagavond nog geen onderdeel uit van de selectie van trainer Klopp. Tot zover de transfer naar Gakpo, terug naar Marcel Brands. De algemeen directeur verkocht dus in de winterstop de beste speler en zag eerder in 2022 zijn technische baas afscheid van de club nemen. In de media werd er meteen gewezen naar een zogenaamde bestuurlijke crisis maar dat blijkt achteraf allemaal wel mee te vallen.

PSV kende een wisselvallig eerste half jaar onder Ruud van Nistelrooij maar toch lijken alle rijen gesloten te zijn in het Philips Stadion. Er heerst rust en vertrouwen binnen en rond de club en dat straalt weer af op de fans. Er viel dan ook geen wanklank te horen toen Brands de PSV fans toe wist te spreken. Dat mag best opmerkelijk worden genoemd na de afgelopen maanden én de verkoop van sterspeler Gakpo. De PSV fans hebben nu eenmaal veel vertrouwen in Brands en over het algemeen juist minder op met John de Jong. Het liet zich dan ook merken afgelopen maanden.

OP zijn beurt vielen er wel een aantal zaken tegen bij PSV, kunnen we concluderen uit de woorden van Rik Elfrink. De journalist van het Eindhovens Dagblad stelde vast dat Brands toch geschrokken is van de situatie binnen PSV na zijn hernieuwde entree afgelopen zomer. Desalniettemin heeft de algemeen grote plannen met de club, waar de achterban in de zomer van 2023 veel van zal gaan merken, luidt de lezing van het Eindhovens Dagblad.

‘Brands start in januari de gesprekken op om een nieuwe directeur voetbalzaken naar Eindhoven te halen. Die moet zorgen voor meer rendement bij het aankoopbeleid’, klinkt het. Volgens de krant schrok Marcel Brands bij zijn terugkeer van de stand van zaken bij PSV, waardoor de topman zich teveel bezig heeft gehouden met het technische beleid, een taak die volgens hemzelf niet aan hem toebehoort en ook niet meer aan hem zal gaan toebehoren.


Vorig artikelIs de hernieuwde interesse in Donyell Malen slechts een ‘denkrichting’?
Volgend artikelVIDEO: De eerste dagen van Cody Gakpo in Liverpool

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in