Home Nieuws Kritische Van der Vaart wijst naar Mario Götze: ‘Hij speelt op 70%,...

Kritische Van der Vaart wijst naar Mario Götze: ‘Hij speelt op 70%, ik hoop dat hij terugkeert op topniveau’

588
0

Rafael van der Vaart is niet te spreken over de prestaties van Mario Götze in het shirt van PSV.

De Duitse spelmaker en wereldkampioen mag van Roger Schmidt steevast de wedstrijden uitspelen en wordt zelden naar de kant gehaald maar het houdt allemaal nog niet over wat de Duitse vooraanstaande voetballer de PSV fans weet voor te schotelen. De NOS analist vindt Mario Götze de grootste tegenvaller van de Eredivisie dit seizoen.

PSV wist Mario Götze vijftien maanden te contracteren en daar was iedere voetbalfan in Nederland enthousiast over. “Bij ESPN waren ze helemaal opgewonden: De wereldkampioen komt naar PSV. Zijn komst werd enorm opgeblazen”, zegt Van der Vaart in De Telegraaf. In zijn eerste seizoen lukt het Mario Götze nog geregeld om belangrijk voor PSV te zijn met assists en doelpunten maar in zijn tweede seizoen is die productie vrij mager te noemen.

Van der Vaart ziet het geheel met lede ogen aan. “Als je de laatste jaren zijn carrière hebt gevolgd, zie je dat het na Borussia Dortmund allemaal niet zo geweldig meer is geweest. Hij ging weg bij Dortmund, was even bij Bayern, keerde terug in Dortmund, werd ziek en had wat dingetjes. Ik vind hem een geweldige speler, maar hij komt natuurlijk niet voor niks naar de Eredivisie.”

Van der Vaart is niet te spreken over de inbreng en de fysiek van Götze. “Ik heb het idee dat hij nog maar 70 procent van de speler is die hij was, maar dat is nog steeds goed genoeg voor PSV en de Eredivisie. Hij is niet meer zo opvallend als vroeger, maar kennelijk is het hier nog goed genoeg. Ik hoop dat hij nog terugkeert naar het topniveau waar hij eerder zat. Dat zou voor PSV fantastisch zijn”, aldus een kritische Rafael van der Vaart.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here