Home Nieuws Kritiek op medische staf PSV: Roger Schmidt rijgt met fit Benfica zeges...

Kritiek op medische staf PSV: Roger Schmidt rijgt met fit Benfica zeges aaneen

13999
0

Net als vorig seizoen heeft de PSV selectie met vele blessures te kampen. Sommige huidige blessures komen zelfs voort uit het vorige seizoen.

Denk daarbij aan de blessure van Mauro Junior en Olivier Boscagli maar ook Noni Madueke vervalt van de ene in de andere blessure. Roger Schmidt kreeg hiervoor veelal de zwarte piet toegespeeld maar is dat achteraf bezien wel fair te noemen? Er vond na het vorige seizoen zelfs een heuse evaluatie plaats tussen de directie van de club en de medische staf. De uitkomst van deze evaluatie bleef uiteraard binnenskamers maar feit is dat er zaken anders aangepakt zouden moeten worden.

In het nieuwe seizoen gaat het met het blessureleed toch weer gewoon door. Dusdanig dat het spel en de resultaten eronder te lijden hebben. PSV lijkt momenteel in ieder geval ernstig nadeel te ondervinden van de absentie van Luuk de Jong. ‘Het is duidelijk dat er iets niet helemaal goed gaat op het medisch vlak in Eindhoven’, zo stelt PSV watcher Marco Timmer kritisch vast in Voetbal International.

“Vorig seizoen kenden de Eindhovenaren onwaarschijnlijk veel blessures en ook dit seizoen wordt het team van Van Nistelrooij daardoor geplaagd”, zo stelt Timmer. “Wat ook niet helpt, is dat spelers niet terugkeren terwijl ze wel worden terugverwacht. Tenminste, dat brengt de club naar buiten. Zo zou de aan de lies geblesseerde Mauro Júnior instromen gedurende de voorbereiding, maar de Braziliaan komt waarschijnlijk pas na het WK weer in actie.”

De rentree van Luuk de Jong is ook weer uitgesteld. Vrijdag gaf Ruud van Nistelrooij aan dat zijn spits nog enkele weken nodig heeft. Olivier Boscagli en Noni Madueke zijn op de weg terug en ondervinden blessureleed door voornamelijk ongelukkige momenten op het veld. Niet iedere blessure behoeft immers een oorzaak te hebben. Een alternatief voor Luuk de Jong is in de selectie momenteel niet voorhanden. Positief is dat PSV straks met de terugkeer van Luuk de Jong en Noni Madueke alsmede Mauro Júnior een kwaliteitsimpuls tegemoet kan zien.

Ondertussen rijgt Roger Schmidt, de trainer die mede vanwege de vele blessures bakken kritiek te verwerken kreeg, de zeges met zijn Benfica aaneen. De selectie van Roger Schmidt is fit te noemen en heeft met weinig blessuregevallen te maken. Benfica is nog ongeslagen dit seizoen en hield woensdagavond Paris Saint Germain in Lissabon op een 1-1 remise.


Vorig artikelVan Nistelrooij heeft goede moed maar is eerlijk: ‘Dat we zo’n laag niveau haalden, had ik niet verwacht’
Volgend artikelGaat het statement in Leeuwarden een vervolg krijgen in Zürich?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in