Home Nieuws Komst Pepi, de ‘Stijn Spierings van de aanval’, brengt reservebank voor Luuk...

Komst Pepi, de ‘Stijn Spierings van de aanval’, brengt reservebank voor Luuk de Jong dichterbij

2433
0

PSV heeft met FC Augsburg een definitief akkoord over de komst van Ricardo Pepi. Dat betekent heel veel want er bleek zowel Earnie Stewart als Peter Bosz veel aan gelegen de spits naar PSV te halen.

Dat betekent ook dat PSV de beschikking krijgt over een volwaardig Amerikaans international, die doelpunten maakt. Het geheel betekent ook dat PSV met de Amerikaanse energievreter een speler in huis heeft, die kan blijven gaan en veel energie in zijn wedstrijden en spel legt. En dat is precies hoe Peter Bosz voetbal graag gespeeld ziet worden en hoe het beoogde spel van Peter Bosz het beste weet te renderen.

Niettemin betreft het een stevige investering, die zich normaal gesproken zal gaan uitbetalen. Pepi wordt gezien als een van de grote beloften van het Amerikaanse voetbal en de toekomstige aanvalsleider van Team USA. Technisch directeur Earnest Stewart is een fan van de jonge spits. Pepi is afkomstig uit de Texaanse grensplaats El Paso en komt tevens uit een immigrantengezin, dat vanuit Mexico in Amerika is neergestreken.

PSV legt een flink bedrag op tafel voor een speler die in principe een andere spits van naam nog voor zich zal moeten dulden in de pikorde. Hoe staat het er dan juist weer voor met de positie van Luuk de Jong? De Jong, behalve aanvalsleider ook nog eens boegbeeld bij de club én de man met de aanvoerdersband om zijn arm. Schrijf Luuk de Jong nooit af, weten we inmiddels maar de nadagen van de carriere van Luuk de Jong komen wel dichterbij.

PSV lijkt al enigszins voor te sorteren op de nadagen van Luuk de Jong want de aankoop van Ricardo Pepi is niet zomaar een aankoop. Als we kijken naar wat de spits kan gaan brengen voor PSV, is het lang geen uitgemaakte zaak dat Luuk de Jong onder Peter Bosz de beoogde aanvalsleider zal zijn. Waar Luuk de Jong in de Portugese spits Silva zeker een concurrent om zich heen had, die ook vanaf de flank kon opereren, geldt dat voor Pepi niet. Althans, de aanvaller zal onder Bosz niet snel vanaf de linkerflank spelen. Voor die positie tracht PSV zelfs Noa Lang binnen te halen, wat weer automatisch betekent dat Xavi Simons zijn favoriete positie achter de spits kan gaan invullen.

Kortom, Luuk de Jong dient met de komst van Pepi wel degelijk op zijn tellen te gaan passen. De reservebank voor Luuk de Jong is daarmee dichterbij dan ooit.

Voetbal International is onder de indruk van Ricardo Pepi. Het weekblad zag Pepi afgelopen maanden indruk maken in een armoedig elftal waar totaal geen energie en overtuiging viel te ontdekken. Pepi bleek de grote uitzondering, is het weekblad van mening. Op de burelen van Voetbal International werd zelfs becijferd dat Pepi voor een aanvaller ontzettend veel ballen weet te veroveren van de tegenstander. PSV mag dan de Europese koning van de balveroveringen Stijn Spierings zijn misgelopen, het heeft volgens VI juist wel een aanvaller gecontracteerd, die een bovengemiddeld aantal ballen weet te veroveren van de tegenstander. Wie weet kunnen we Ricardo Pepi snel bombarderen tot de Stijn Spierings van de aanval.

‘Pepi is een werkspits, die zowel met als zonder bal met energie smijt. In een spelersgroep die meerdere Groningen-trainers qua mentaliteit tot waanzin drijft, manifesteert de Amerikaan zichzelf als een modelprof. Hoewel Pepi bij het grote publiek vooral naam maakt met zijn doelpunten, springt statistisch bezien een andere kwaliteit nog meer in het oog. Voor een aanvaller verovert hij opvallend veel ballen. Geen centrumspits heeft dit seizoen in de Eredivisie meer intercepties achter zijn naam. Zoals Pepi op zijn positie ook tot de top hoort qua veroveringen en ingezette tackles’, schrijft Pieter Zwart in zijn analyse over de Amerikaan.


Vorig artikelHet advies van Lionel Messi over Xavi Simons aan FC Barcelona
Volgend artikelSummerville reageert op PSV interesse: ‘Daar wil ik nu niet mee bezig zijn’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in