Home Nieuws Klagende Schmidt wijst naar Benfica en zegt: ‘Kijk naar Benfica, wij doen...

Klagende Schmidt wijst naar Benfica en zegt: ‘Kijk naar Benfica, wij doen het met één spits’

1816
0

Een klagende Roger Schmidt weet in ieder geval onder het journaille in Nederland steeds meer weerstand op te roepen.

De Duitser krijgt al bijna anderhalf jaar vrijwel iedere speler die hij wenst in de schoot geworpen. Roger Schmidt vraagt, John de Jong levert. Deze zomer stond de selectie al vroeg in de steigers en dus kon Roger Schmidt al vroeg aan de slag.


PSV verloor natuurlijk Donyell Malen en dus mag er gerust een aanvaller bij. Roger Schmidt hoopt ook dat er in de komende dagen nog een spits wordt aangetrokken. Dat gaf de trainer aan op de persconferentie van vrijdagmiddag tegenover VI en het ED. Toch heeft het inmiddels iets weg van een klaagzang van een ontevreden trainer die excuses lijkt te zoeken voor het geval successen uitblijven.

De coach trok de vergelijking met Benfica, de ploeg die PSV van de 180 minuten bijna 160 minuten lang wist te overklassen. “We doen het nu eigenlijk met één spits. Dat is niet normaal”, aldus Schmidt. “Kijk naar Benfica. Er zit nogal een verschil tussen wat zij aan spitsen op de bank hadden zitten, als je het vergelijkt met ons. We hopen dat Maxi Romero binnenkort aansluit, we geloven in hem, maar hij heeft na zijn blessure nog even tijd nodig.”

Maar heeft PSV geen brede selectie dan, werd er vanuit de perszaal gesteld. Schmidt was het niet eens met de opmerking dat PSV een brede selectie heeft. “Zo groot is onze selectie niet, hoor. Kijk: tot Kerstmis spelen we iedere drie dagen een wedstrijd, tijdens de interlandbreaks moet 60 tot 70 procent van onze selectie zich melden bij hun nationale ploegen, waar ze ook nog eens drie duels spelen. Dus als je op dit niveau wil presteren, in deze Europa League-poule de knock-outfase wil halen, om de titel wil spelen en de beker wil winnen, dan is dat een uitdaging.”

Schmidt hoopt dan nog op een paar versterkingen en wijst dus naar John de Jong. “Het zou niet verkeerd zijn als we er wat extra kwaliteit bij krijgen”, zei hij daarover. “Daar zijn we al weken mee bezig, maar ik weet eerlijk gezegd niet hoe dicht we nu zijn bij het aantrekken van bepaalde spelers.”