Home Nieuws John de Jong over nieuwe spelers: ‘Niet meer eerst verkopen om te...

John de Jong over nieuwe spelers: ‘Niet meer eerst verkopen om te kunnen kopen’

1364
0

Of het financieel en commercieel gezien een handige uitspraak is valt nog te bezien maar PSV heeft geld te besteden op de transfermarkt.

De enigszins ‘vroege’ transfer van Joel Drommel is daar een lichtend voorbeeld van want Drommel is al vroeg in het kalenderjaar vastgelegd voor et nieuwe seizoen. Andere clubs weten in ieder geval dat PSV geld te besteden heeft op de transfermarkt en dat feit zet John de Jong kracht bij door te stellen dat er niet eerst verkocht hoeft te worden alvorens er gekocht kan worden.

In een groot intervieuw met Voetbal International zegt de Jong sneller te kunnen handelen met een bedrag van 50 miljoen euro wat aanstaande is. Of het daadwerkelijk 50 miljoen euro is valt nog te bezien. ‘Het bedrag kan inderdaad oplopen tot ongeveer vijftig miljoen euro”, vertelt De Jong aan Voetbal International. “Ik krijg geen vijftig miljoen euro zakgeld, hoor.”

PSV kan sneller handelen zoals het er nu naar uit zal zien. “De kapitaalinjectie geeft ons wel meer handelingssnelheid dan normaal. Waar we altijd eerst moesten vérkopen voordat ik kon kopen, hoeft dat nu niet meer. Er wordt gesuggereerd dat dit nu wél gaat gebeuren, maar zo zal het niet gaan. Wij kunnen geen tientallen miljoenen betalen voor een speler die daarna geen restwaarde meer heeft. Dat is niet des PSV’s en zo willen we niet met dit plan omgaan. Wij zullen inventief blijven.”

De Jong is ook van plan om meer in de jeugdopleiding van de club te gaan investeren. “We denken daar nog meer uit te kunnen halen. De regelgeving is veranderd, vijftienjarigen mogen we nu al een contract geven. In de categorie 15 tot en met 21 jaar willen we slagvaardiger kunnen handelen.”

De TD haalt Cody Gakpo aan als lichtend voorbeeld voor de club en de aanstormende jeugd. “Met vijftien kunnen ze al een contract tekenen, Cody is dit seizoen definitief doorgebroken en is 22 jaar. De periode ertussen is lang en ingewikkeld. Ik denk dat we daar als club winst kunnen boeken. We doen al veel goed, maar het kan nog beter.”


Vorig artikel‘Stel, je bent Götze en je stapt het veld op met Rosario als aanvoerder’
Volgend artikelPSV geeft niet op inzake contractverlenging Mo Ihattaren: ‘Het boek Ihattaren is nog niet dicht’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in