Home Nieuws John de Jong hoopt op Ricardo Rodriguez: ‘Onder Schmidt gaan sommige spelers...

John de Jong hoopt op Ricardo Rodriguez: ‘Onder Schmidt gaan sommige spelers verrassen’

2923
0

Hoe staat PSV er financieel en sportief voor na een turbulent voorjaar en een turbulent seizoen?

John de Jong probeert de fans moed in te praten en maakt meteen duidelijk dat hij alle vertrouwen heeft in het nieuwe seizoen onder Roger Schmidt.


De club staat er zeker niet slecht voor. PSV hoeft ondanks de coronacrisis komende zomer geen spelers te verkopen. Dat zegt John de Jong in gesprek met het Eindhovens Dagblad. Wel is de club bereid mee te denken als spelers een realistische wens hebben.

Jorrit Hendrix en Jeroen Zoet zouden komende zomer kunnen vertrekken maar kunnen gerust ook basispeler worden. De Jong wil bovendien een langer verblijf van Ricardo Rodríguez nog niet uitsluiten. “De kans is misschien klein dat het lukt, maar we blijven geïnteresseerd en hij is het type speler dat ons kan helpen om onze ambities waar te maken”, aldus De Jong.

De technisch manager is ook realistisch en weet dat er een rampseizoen ten einde is gekomen. Hij kijkt dan ook terug op een in sportief opzicht teleurstellend seizoen. “Een aantal aankopen heeft nog niet gebracht wat we verwachtten. Ik zal de laatste zijn om dat te ontkennen, maar dat betekent niet dat we het geloof in die spelers zijn kwijtgeraakt. Zeker niet zelfs”, zo geeft hij aan. “Dat zou kortzichtig en zelfs opportunistisch zijn, al willen we ook niet verbloemen dat we in een aantal gevallen meer verlangen dan er nu uit is gekomen”, wijst de Jong indirect naar Bruma en Baumgartl.

De Jong gaat verder: “We hebben veel spelers voor meerdere jaren vastgelegd en denken dat er onder Roger Schmidt een nieuwe situatie voor iedereen ontstaat. Door de invloed van de nieuwe trainer en een andere speelwijze gaan sommige spelers nog verrassen, durf ik best te voorspellen. We krijgen een aantal mannen terug die bij andere clubs op huurbasis sterker zijn geworden en binnen onze selectie hebben we spelers die zich beter kunnen manifesteren dan voorheen.”


Facebook Comments Box