Home Nieuws Jeroen Zoet vertrekt naar club van zijn niveau: FC Utrecht

Jeroen Zoet vertrekt naar club van zijn niveau: FC Utrecht

3035
0

In Utrecht is men opgetogen over de komst van Jeroen Zoet. PSV verhuurt Zoet de komende maanden aan de club uit de Domstad.

In Utrecht heerst er enthousiasme maar in Eindhoven is dat her en der precies hetzelfde. Althans, onder een deel van de PSV aanhang.

De keeper, die in kalenderjaar 2019 onder de lat grote sportieve schade heeft aangericht, vertrekt op huurbasis naar de Domstad. Lars Unnerstall kan zich zonder de onverwachte druk van Ernest Faber richten op zijn positie als eerste doelman van PSV en Jeroen Zoet kan zich als keeper van FC Utrecht gaan opmaken voor het EK. Kortom, alleen maar winnaars.

Even had het er nog alle schijn van dat Faber voor Jeroen Zoet zou kiezen na de winterstop, getuige zijn recente lofzang over de keeper. Dit zorgde voor onnodige extra druk bij Lars Unnerstall.

In Utrecht is men opgetogen over de komst van Jeroen Zoet. Er is ondanks zijn dramatische recente prestaties veel vertrouwen in de kwaliteiten van PSV clubman Zoet. FC Utrecht en Jeroen Zoet lijken op voorhand een prima match te zijn. Subtopper FC Utrecht is een prachtige club die past bij de kwaliteiten van Jeroen Zoet, want de Veendammer speelde het laatste jaar bij PSV niet helaas niet als een topkeeper.

De doelman kan zich in de Domstad richten op eerherstel en zou dan aanstaande zomer na het EK een definitieve transfer kunnen maken. Een goed half jaar in Utrecht zou PSV nog een acceptabele transfersom kunnen opleveren en Zoet een mooie nieuwe club.

Het is Jeroen Zoet zeer zeker gegund om door de voordeur te vertrekken bij de club waar hij vele successen vierde en door wist te breken maar de eerlijkheid gebiedt natuurlijk te zeggen dat het laatste jaar van Zoet bij PSV zeer moeizaam verliep.
De ballen vlogen de geplaagde keeper de laatste maanden om de oren en zijn statistieken waren dramatisch te noemen. Er zaten wedstrijden bij dat ieder schot op doel gevaarlijk werd door zwak ingrijpen van de lang onzeker ogende doelman.

Jeroen Zoet is een clubman pur sang en geen enkele PSV fan gunt Zoet een bijrol bij PSV na alles wat hij voor de club gedaan heeft. Bovendien is de keeper een warme persoonlijkheid en maatschappelijk zeer betrokken bij goede doelen maar het keepen liet afgelopen jaar behoorlijk te wensen over. Een tijdelijke overgang naar Utrecht is voor alle partijen de beste oplossing.

https://twitter.com/psvinside/status/1217202900373471234?s=21


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here