Home Nieuws Italiaanse media over Mo Ihatteren: ‘5 kilo te zwaar’, ‘letterlijk verdwenen’, ‘Ihattaren...

Italiaanse media over Mo Ihatteren: ‘5 kilo te zwaar’, ‘letterlijk verdwenen’, ‘Ihattaren een spook in Utrecht’

1503
0

Het begint stilaan een kansloze missie te worden voor Mo Ihattaren in Italië. Het voetballand bij uitstek lijkt al op hem uitgekeken.

PSV verkocht Ihattaren eind augustus aan Juventus, dat hem meteen aan Sampdoria verhuurde. Met de transfer was 1,9 miljoen euro gemoeid. Als Ihattaren bepaalde doelstelling haalt, kan het bedrag met maximaal twee miljoen stijgen.


De kranten in Italië zijn afgelopen week massaal op de inmiddels geruchtmakende transfer gedoken. De kritieken en commentaren liegen er niet om. Krantenkoppen als ‘Een spook in Utrecht’, verwijzend naar de absentie van de tiener, moeten ook in het kamp van Ihattaren en zijn zakelijke gevolg hard aankomen.

‘Letterlijk verdwenen’, schrijft La Gazzetta over Ihattaren, dat het ook over ’een spook in Utrecht’ heeft. Uiteraard met de verwijzing naar diens onvindbaarheid. Elders valt weer te lezen dat de middenvelder opnieuw 5 kilo te zwaar zou zijn. Dat mag opmerkelijk worden geheten. Ihattaren was immers topfit op de eerste training bij PSV in juni van dit jaar.

PSV heeft de transfersom inmiddels mogen ontvangen. De club kan het bedrag beschouwen als een vorm van een opleidingsvergoeding. Niets meer en niets minder. De mogelijke prestatiebonussen zijn op dit moment ver weg voor PSV. Ihattaren speelde nog geen minuut voor Sampdoria.
Het Algemeen Dagblad pakte vorige week uit met het nieuws dat Ihattaren is ongelukkig in Italië en Sampdoria zou ook niet meer op de tiener zitten te wachten.

Ihattaren kwam een halfjaar geleden voor het laatst in actie in een officiële wedstrijd. Hij is op dit moment in Utrecht, waar zijn familie woont. Twee jaar geleden werd zijn marktwaarde nog geschat op ruim twintig miljoen euro. Daar is niets meer van over. Sterker nog, er is momenteel geen club die een opstandige speler met dit gedrag in zijn selectie wil herbergen.