Home Nieuws ‘Graag of niet, Xavi’ | Paris Saint-Germain gaat vol voor Xavi Simons:...

‘Graag of niet, Xavi’ | Paris Saint-Germain gaat vol voor Xavi Simons: ‘Intern is het gissen of hij blijft’

9746
0

De transfersoap rond Xavi Simons gaat maar door en door. Het is inmiddels geen zaak meer van contractverlenging maar de situatie van Xavi Simons is een ware soap geworden.

Twijfels alom bij Xavi Simons, die conclusie kunnen we wel trekken. Er speelt namelijk van alles rond de speler, die al maanden achtereen openlijk twijfelt over zijn toekomst bij PSV. ‘Het is graag of niet, Xavi’, is inmiddels een veel gehoorde opmerking op sociale media. Daar sluiten we ons overigens volledig bij aan. We hebben het ondertussen wel gehad met de twijfelende Xavi Simons.

Simons mee op trainingskamp, Simons rugnummer 10, toezegging Simons achter de spits, transferclausule 6 miljoen vs transferclausule 12 miljoen, een nieuwe zaakwaarnemer, Arsenal etc. Het gaat maar door met de berichtgevingen over de gewilde middenvelder, die voor PSV en voor Oranje op AZ – PSV na, nog geen enkele grote wedstrijd wist te beslissen. Nee, de thuiswedstrijd tegen Ajax vergeten we zeker niet want in die wedstrijd was de middenvelder wel degelijk beslissend te noemen.

Toch lijkt er nog steeds geen schot in de zaak te zitten. Paris Saint-Germain gaat namelijk vol voor Xavi Simons. ‘PSG trekt momenteel ‘kneiterhard’ aan Xavi Simons’, meldt het Eindhovens Dagblad. En dus lijken er zorgen te zijn op de burelen van het Philips Stadion. Maar waarom? PSV, laat Xavi Simons gewoon vertrekken naar de club waar hij voor wenst te spelen. Het is inmiddels inderdaad meer dan eens: ‘Graag of niet, Xavi’.

Simons maakt ondertussen nog gewoon deel uit van de selectie, die naar Oostenrijk is afgereisd voor een tiendaags trainingskamp. De toezegging dat de middenvelder op de nummer tien positie mag spelen, heeft hij ook op zak. Maar de twijfels zijn nog steeds daar.

‘Intern is het nog gissen of hij blijft’, schrijft het Eindhovens Dagblad over de situatie. ‘PSG trekt in ieder geval heel hard aan hem, zo werd deze week duidelijk tijdens gesprekken met zijn zaakwaarnemer Darren Dein’, meldt de regionale krant.

‘Waar het er eerder op leek dat die route geen serieus onderwerp van gesprek is, kan dat alsnog anders komen te liggen’, schrijft de krant over de aanhoudende interesse van de Franse kampioen. ‘PSV was eerder nog hoopvol dat het op korte termijn een deal kon sluiten met Simons en Dein, maar dat is tot op heden nog altijd niet gelukt’, klinkt het.

De gehele maand juli kan de club uit Parijs Xavi Simons terugkopen voor het bedrag van zes miljoen euro. Na de maand juli kan de Parijse club Simons voor 12 miljoen euro terugkopen. Deze transferclausule geldt ook in de zomer van 2024.


Vorig artikelPSV wil door heel Europa begeerde Isaac Babadi sterk verbeterd contract voorleggen
Volgend artikelVoormalig ploeggenoot over Noa Lang: ‘Dat is de grootste misvatting over hem’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in