Home Nieuws Geen emoties bij Bergwijn rond wedstrijd tegen voormalig werkgever

Geen emoties bij Bergwijn rond wedstrijd tegen voormalig werkgever

48
0

Jaren terug trok Steven Bergwijn de deur op sportcomplex De Toekomst, met de nadruk op complex, achter zich terug. De zin om te voetballen was grotendeels verdwenen bij de jeugdige voetballer.

De nog altijd zeer jonge Bergwijn spart tegenwoordig met zijn ooms in de boksring, besteed uren tijd in de gym en traint vrijwel de gehele zomerstop door, opdat hij straks via zijn PSV het grote doel kan bereiken; spelen in de Europese top. En de Amsterdamse voetballer lijkt inderdaad hard op weg om die droom te gaan realiseren.

Bergwijn koestert geen wrok meer richting voormalig werkgever Ajax. Sterker nog, de Amsterdamse club doet Bergwijn niets meer en roept geen enkele emotie meer op. ‘Zij willen iets rechtzetten en ze zullen ons willen inhalen. Wij willen de voorsprong die we hebben, uitbouwen. Dus wordt het sowieso een open topwedstrijd. Die wil je als voetballer altijd heel graag spelen’, vertelt Bergwijn deze week in een uitgebreid interview met VI.

Met het ‘rechtzetten’┬árefereert de aanvaller uiteraard aan de PSV – Ajax van eerder dit jaar. Mede door een treffer van Bergwijn vernederde PSV Ajax op 15 april dit jaar.

‘Scoren in de kampioenswedstrijd tegen Ajax was wel heel bijzonder. Vroeger speelden we die wedstrijd op de veldjes na. Ik was van Ajax naar PSV gegaan. Ik was dus PSV en scoorde in de kampioenswedstrijd. Dat het dan later exact zo uitkomt, is natuurlijk speciaal. Helemaal omdat we de titel pakten.’

Voor Bergwijn is het thuisduel met Ajax alleen nog maar bijzonder omdat het een topwedstrijd tegen een directe concurrent voor de titel is. Niet langer omdat hij in zijn jeugd voor Ajax speelde, zegt hij in gesprek met VI. ‘Dat is al zo lang geleden. Ik heb ook geen spannend gevoel of zo, en het is ook niet zo dat ik die club haat. Ik heb er gevoetbald, meer niet. Die emoties spelen allemaal niet meer.’


Vorig artikelLuuk de Jong: ‘Alle vertrouwen in goede afloop tegen Ajax’
Volgend artikelNick Viergever: ‘Deze week gaat duidelijk maken waar we staan’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in