Home Nieuws Frans medium haalt herinneringen op aan Champions League glorie PSV in 2005

Frans medium haalt herinneringen op aan Champions League glorie PSV in 2005

724
0

PSV was in 2005 erg dicht bij het behalen van de Champions League-finale in Istanbul.

Een late treffer van AC Milan wist te voorkomen dat de betere ploeg niet naar de Turkse stad mocht afreizen om de finale te spelen. PSV heerste zowel in Milaan als in Eindhoven en wist grote indruk te maken in Europa.


Liverpool coach Benitez gaf na afloop van de halve finale van Liverpool aan blij te zijn met AC Milan als tegenstander want PSV had een dusdanige grote indruk gemaakt op Benitez dat gevreesd werd voor de finale.

Reservekeeper van dienst Edwin Zoetebier haalt herinneringen op aan het legendarische tweeluik tussen PSV en AC Milan. Zoetbier beleefde de Champions League reeks intens en kan zich alles nog goed herinneren.

PSV verloor in San Siro onterecht met 2-0 van AC Milan, maar maakte die achterstand in Eindhoven snel goed. De clubs maakten zich op voor een verlenging, tot Massimo Ambrosini in de 90e minuut de 2-1 maakte. Phillip Cocu maakte uiteindelijk nog 3-1, maar dat was niet genoeg.

PSV schakelde eerder AS Monaco en Olympique Lyon uit en was klaar om Milan de les te lezen maar het mocht niet zo zijn. “Ik weet nog dat we een geweldig team hadden. We versloegen veel sterke tegenstanders. De andere clubs hadden betere spelers, maar wij waren een hechte groep”, zegt Zoetebier tegen het Franse medium France Football.

“We waren heel sterk. Iedereen had het gevoel dat het zou gebeuren. Maar wanneer je tegen zo’n sterk team speelt, moet je 95 minuten lang goed spelen. Zelfs dan ben je nog niet veilig. De wedstrijd duurde waarschijnlijk drie minuten te lang. Ambrosini begon op eigen helft. Mark van Bommel was onze aanvoerder en moest hem dekken, maar liet hem lopen. Daarom stond hij zo vrij bij de paal.”

“Natuurlijk was het zijn schuld, maar hij deed het niet met opzet. Hij was de meest teleurgestelde speler op het veld, omdat hij wist dat het zijn fout was. Maar we namen het hem niet kwalijk. We hebben het fantastisch gedaan”, zegt Zoetebier over de legendarische tweestrijd tegen grootmacht AC Milan met sterren als Seedorf, Stam, Gattuso en Shevchenko in de gelederen.


Facebook Comments Box