Home Nieuws Een tegendoelpunt is tegenwoordig een kater voor PSV | Fluitende PSV fans,...

Een tegendoelpunt is tegenwoordig een kater voor PSV | Fluitende PSV fans, het went nooit

1175
0

PSV heeft competitiewedstrijd nummer negen ook winnend afgesloten. Precies zoals we vooraf hadden verwacht.

Opnieuw drie punten voor de ploeg van Peter Bosz. Volgende week zondag wordt er ook van PSV verwacht dat er gewonnen wordt maar eerst wacht RC Lens. PSV begon goed en kon na de eerste 45 minuten prima statistieken overleggen. Een prachtige aanval werd door Guus Til tot doelpunt gepromoveerd.

Johan Bakayoko legde een crossbal van Lozano beheerst terug op Guus Til, die bij de eerste paal de 1-0 voor zijn rekening nam. Het betekende alweer de vierde treffer voor de middenvelder. In de jacht op de tweede goal zat het de ploeg van Bosz niet altijd mee. PSV was veel beter, zonder echt grote kansen te creëren. Tien minuten na rust was het voor de tweede keer raak. André Ramalho kopte een corner van Joey Veerman prachtig binnen. Het was voor het eerst sinds 4 december 2021 dat Ramalho weer eens scoorde.

Johan Bakayoko zorgde na 77 minuten voor een prachtige derde treffer. Zijn schot verdween in de kruising. Vertessen had Fortuna nog meer pijn kunnen doen. Hij kreeg de bal van Ricardo Pepi, maar schoot net voorlangs.

PSV bleef aanvallen en gaf Fortuna geen enkele reden tot optimisme. De Limburgers kregen geen enkele kans bij elkaar gevoetbald en wisten over 93 wedstrijdminuten slechts één keer op doel te schieten. Vanaf de stip welteverstaan. PSV moest tegen Fortuna in de blessuretijd helaas tegengoal nummer drie toestaan in negen competitiewedstrijden. Daartoe behoren twee geïncasseerde strafschoppen en slechts één velddoelpunt.

De ploeg van Peter Bosz geeft zo weinig kansen weg dat een tegendoelpunt incasseren tegenwoordig toch een beetje als een kater voelt. Zo stapte Walter Benítez en zijn verdedigers dan ook van het veld net na de gescoorde Fortuna-treffer. Wat ook als een kater voelt zijn de fluitconcerten van sommige lieden die zich PSV supporter noemen.

Een exemplarisch voorbeeld daarvan ontstond rond de 74e minuut. Patrick van Aanholt maakte twee verkeerde keuzes aan de bal, leverde slordig in maar kreeg daarbij de hoon van gelukkig slechts een minimaal deel van de fans over zich in de heen in de vorm van irritant gefluit. Een ergerlijkere manier om je onvrede te uiten bestaat er simpelweg niet. PSV staat stijf bovenaan in de competitie, speelt veelal fantastisch voetbal, vermaakt de fans week in week uit, krijgt weinig kansen en tegendoelpunten te verwerken, maar toch vindt een minimaal gedeelte van de fans het alsnog nodig te fluiten. Fluitende PSV fans, het went nooit.