Home Nieuws Duitse, Italiaanse en Spaanse interesse voor Joey Veerman: ‘Goeie speler, maar niet...

Duitse, Italiaanse en Spaanse interesse voor Joey Veerman: ‘Goeie speler, maar niet teveel op rekenen’

7774
0

Bondscoach Ronald Koeman ziet in Joey Veerman een international en die kwaliteiten worden hem ook door mening analist toegedicht.

Dat geldt echter niet voor alle analisten en ervaringsdeskundigen. Zo is oud-doelman Ronald Waterreus eigenlijk niet zo te spreken over de middenvelder van PSV, die wellicht ook langzaam richting een rol als aanvoerder lijkt te groeien. Peter Bosz gaf bij absentie van Luuk de Jong in de eerste oefenwedstrijd op Oostenrijkse bodem, de band al aan Veerman, zonder daar verder al teveel conclusies aan te verbinden.

De middenvelder uit Volendam is inmiddels alweer toe aan zijn tweede volledige seizoen bij PSV, nadat hij in de winterstop van 2021, in het laatste jaar van Roger Schmidt, werd overgenomen van Heerenveen. In die periode bleek Arne Slot in zijn eerste jaar als trainer van Feyenoord de middenvelder maar wat graag van FC Volendam te willen overnemen maar PSV stak een stokje voor de transfer en was Feyenoord te snel af. Gezegd moet worden dat Feyenoord treuzelde met een concrete aanbieding en dus sloeg PSV toe.

De club wilde wel meteen voldoen aan de vraagprijs van Heerenveen en dus werd Joey Veerman tot grote teleurstelling van Arne Slot gecontracteerd. Vrijwel meteen werd Veerman basisspeler onder Roger Schmidt en stelde hij niet teleur. In seizoen twee bleek de connectie met Ruud van Nistelrooij toch niet helemaal te zijn zoals zou moeten want er ontstonden zo nu en dan enige discussies en een aantal zogenaamde botsingen.

Net na uitschakeling tegen Rangers FC lukt het Veerman niet zijn frustraties te verbergen en haalde hij hard uit naar tegenstander Rangers en indirect naar zijn trainer Ruud van Nistelrooij, die Veerman op de verkeerde positie posteerde. Althans, dat vond Veerman zelf. Het leverde hem bakken kritiek én een gesprek met Ruud van Nistelrooij op. Enkele maanden later kregen trainer en speler het opnieuw met elkaar aan de stok en bleek het onderwerp professionaliteit en de beleving rond topsport te zijn.

Van Nistelrooij zag Veerman iets te zwaar terugkomen van het winterreces en Veerman werd tot zijn grote teleurstelling ook even bankzitter. Ten tijde van de breuk tussen PSV en Ruud van Nistelrooij bleek dat de opgestapte trainer had aangegeven dat een verkoop van Veerman niet onbespreekbaar zou zijn voor hem. De directie van de club kon zich echter niet vinden in die visie want het middenveld in seizoen 2023-2024 zou een bepalende rol voor Veerman gaan betekenen.

Ervaringsdeskundige en analist maar ook criticaster Ronald Waterreus heeft ook een scherpe mening over Joey Veerman. Het is algemeen bekend dat Waterreus goede banden weet te onderhouden met Ruud van Nistelrooij. De oud-doelman blijkt geen fan te zijn van Joey Veerman getuige zijn uitspraak over de middenvelder in de podcast Skiete Willy van Voetbal International. De mening van Waterreus lijkt verband te houden met hoe Ruud van Nistelrooij naar Veerman keek in zijn jaar als hoofdtrainer van de club.

Marco Timmer meldt namens Voetbal International in de podcast Skiete Willy dat Joey Veerman op dit moment in de belangstelling staat van meerdere Duitse, Italiaanse en Spaanse club. Eerder was al bekend dat Joey Veerman in de belangstelling zou staan van Lazio Roma, dat nog niet door wist te pakken voor Veerman.

Het lijkt Ronald Waterreus allemaal weinig te deren. De Limburger reageert gevat op de buitenlandse belangstelling voor Veerman. Goeie speler, maar niet teveel op rekenen’, aldus een uitgesproken Ronald Waterreus, die zomaar eens met Ruud van Nistelrooij van gedachten zou kunnen hebben gewisseld over de middenvelder uit Volendam.


Vorig artikelOnbevangenheid jonge Isaac Babadi doet denken aan jonge en bij PSV nog steeds gewilde Georginio Wijnaldum
Volgend artikelAangifte aanstaande | Medewerker Feyenoord wijst naar PSV fans na ’40 gewonden en medische hulp’ tijdens Feyenoord – PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in