Home Nieuws Debuut Luuk de Jong valt tegen, maar in gewonnen kopduels is de...

Debuut Luuk de Jong valt tegen, maar in gewonnen kopduels is de Jong Messi al voorbij

461
0

De opvolger van Lionel Messi begon dinsdagavond met rugnummer zeventien aan zijn avontuur bij de club van zijn dromen.

Gezegd moet worden dat het toch even wennen is om Luuk de Jong in een FC Barcelona tricot als basisspeler aan de Champions League thuiswedstrijd tegen FC Bayern Munchen te zien beginnen. Niettemin is het de kopsterke spits van harte gegund. De Jong heeft zich in twee seizoenen Sevilla zeker ontwikkeld want zijn balbeheersing en aanname techniek in de kleine ruimte is zeker vooruit gegaan.

In de Primera Division wist Luuk de Jong ook prachtige doelpunten te produceren. Met name in de duels tegen FC Barcelona, Atletico Madrid en Real Madrid liet de Jong zien waar hij toe in staat is. Zijn debuut dinsdagavond in Nou Camp viel echter tegen, temeer daar het resultaat erg zuur was voor de ploeg van Ronald Koeman.

De Jong liet met wat kaatsballen en aannames alsmede korte passes, meteen al zien een bepaalde meerwaarde voor FC Barcelona te kunnen gaan hebben dit seizoen. Een leuke bijkomstigheid is in ieder geval zijn statistieken aangaande gewonnen luchtduels. Wedstrijdstatistieken-specialist Bart Frouws zocht uit dat de Jong nu al succesvoller is dan Messi wat het aantal gewonnen kopduels aangaat.

Voor het Twitteraccount La Masia, gekoppeld aan FC Barcelona, was het al voldoende om Luuk de Jong meteen gevaarlijk in de lucht te noemen, waar de Jong feitelijk niet een enkele keer op het vijandelijke doel van Manuel Neuer wist te koppen.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here