Home Nieuws De winnende trainer heeft altijd gelijk maar Roger Schmidt handelt als een...

De winnende trainer heeft altijd gelijk maar Roger Schmidt handelt als een beginnend amateurtrainer

683
0

De wedstrijd tussen Maccabi Tel Aviv en PSV begon al meteen met een behoorlijke ergernis bij het aanschouwen van de beginopstelling.

Joey Veerman kreeg rust van de warrige Roger Schmidt. De verklaring van Roger Schmidt over de reservebeurt van Joey Veerman zorgde net voor Maccabi Tel Aviv – PSV opnieuw voor veel ergernissen. Het zorgde er tevens voor dat de Duitse trainer met de week ongeloofwaardiger wordt.

Joey Veerman had al twee wedstrijden achter elkaar gespeeld en dus was het nu beter niet met Veerman te starten in de stad aan de Middellandse zee, aldus de volkomen ongeloofwaardige Roger Schmidt. De Duitse trainer wisselt erop los en laat niets heel van de eigen filosofie, welke enkele jaren geleden keurig in zijn boek werd opgetekend. Schmidt zou een trainer zijn die het liefst met een basiskern werkt van 12 tot 13 spelers. Die theorie is los van Corona gerelateerde oorzaken nooit te zien geweest in de anderhalf jaar bij PSV.

PSV speelde op enkele tegenaanvallen na, een zwakke wedstrijd. Na afloop bleek dat Roger Schmidt weer een andere wedstrijd had gezien. Op de persconferentie na afloop gaf Roger Schmidt aan het niet helemaal eens te zijn dat PSV wel erg pover speelde tegen Maccabi Tel Aviv. “Iedereen denkt van tevoren dat we wel even doorgaan, maar zo makkelijk is het allemaal niet in dit schema. Het gaat erom dat wij doorkomen en dat is gelukt”, aldus Schmidt, opgetekend door het Eindhovens Dagblad. “Maccabi speelde een heel gepassioneerde wedstrijd en wij konden daar tot op zekere hoogte in meegaan. Tot de slotfase bleef het spannend en na de 1-1 was ik nog niet zo zeker of wij door zouden gaan.”

Het PSV onder Roger Schmidt is nauwelijks het aanzien waard en slechts door de aanwezige individuele kwaliteiten wint de ploeg haar wedstrijden. De inmiddels ervaren Duitse trainer oogt als beginnend trainer die niets weet van tactiek, automatismen of spelsystemen. Wekelijks is de opstelling onderhevig aan de meest vreemde wijzigingen, die alleen voor Schmidt verklaarbaar zijn maar verder voor niemand enige logica bevatten. PSV speelt anno 2022 wedstrijden zonder spits in het tijdperk Roger Schmidt. Wie heeft daar ooit rekening mee gehouden? Schmidt acteert als een beginnend trainer die eigenlijk in zijn geheel niet met de spanning van topvoetbal weet om te gaan. Roger Schmidt verdient eigenlijk per direct ontslag op staande voet.

Schmidt was na afloop vooral zeer te spreken over het spel van Mauro Júnior. “Als ik kijk naar wat hij gebracht heeft, op een plek waar hij normaal helemaal niet staat. Ik ben daar ontzettend blij mee. Doe het maar eens allemaal en hij is voor ons team heel belangrijk nu”, zo gaf hij aan. “Ook op mijn andere spelers ben ik trots. Nee, het was niet onze beste wedstrijd en wij kunnen een hoger niveau halen, maar uiteindelijk zijn wij door.”

Joey Veerman bleef echter de hele wedstrijd op de bank. “Ik dacht dat we hem in het verloop van de wedstrijd nog nodig zouden hebben, maar het liep anders”, zei hij daarover. “Ik heb Érick Gutiérrez en Ibrahim Sangaré laten staan, ook omdat ik dacht dat we hen bij de standaardsituaties nodig hadden”, aldus Roger Schmidt, die door bijna niemand meer serieus wordt genomen. De PSV directie kijkt toe en denkt waarschijnlijk alleen maar aan de winst.


Vorig artikelPSV op weg naar tweeluik tegen AA Gent, LASK, AS Roma, FC Kopenhagen, Stade Rennes of FC Basel
Volgend artikelMedia kraken tactiek Roger Schmidt na prestatie PSV in Tel Aviv: ‘Schmidt laat zich door sentiment leiden’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in