Home Nieuws De stand van zaken rond Milan van Ewijk | ‘Sambo zal moeten...

De stand van zaken rond Milan van Ewijk | ‘Sambo zal moeten concurreren met een te halen versterking’

2575
0

Afgelopen dinsdag zette Denzel Dumfries een prachtige stap in zijn carriere door de finale van de Champions League met werkgever Internazionale te behalen.

Op 10 juni mag Dumfries proberen een grote kroon op zijn werk te zetten door de belangrijkste clubprijs in het Europese voetbal te veroveren. Het is Dumfries meer dan gegund en in die finale zijn we toch allemaal een beetje voor Dumfries, ondanks het feit dat er aan de overzijde bij de alles behalve échte voetbalclub Manchester City, ook een Nederlander actief.

Sinds het vertrek van Dumfries naar Milaan is PSV er niet meer in geslaagd fatsoenlijke opvolging binnen te halen voor de positie van rechtsback. Multifunctionele verdediger Mwene is feitelijk nog de beste optie voor de rechterkant want het hopeloze voetbal van Jordan Teze is soms van een erbarmelijk niveau. Wel moeten we de kanttekening maken dat Teze centraal achterin een betere opties dan op rechtsback. Hoe dan ook, PSV dient weer een echte rechtsback te halen.

Clubwatcher Marco Timmer denkt namens Voetbal International dat PSV er goed aan doet Sambo terug te halen van Sparta maar juist ook weer een concurrent voor Sambo haalt.

“PSV incasseert te veel treffers en dat is de laatste drie seizoenen al de achilleshiel van de ploeg en één van de redenen waarom de club geen kampioen wordt”, geeft hij aan in Voetbal International. “Eigenlijk is op dit moment alleen linksback Patrick van Aanholt zeker van een basisplaats”, aldus Timmer.

“Op rechts heeft PSV het vertrek van Santiago Arias en Denzel Dumfries nooit adequaat ingevuld. PSV zal zich rechtsachter dus willen versterken”, aldus de clubwatcher. Shurandy Sambo keert terug na de zomer. “Hij krijgt in de voorbereiding een kans van Van Nistelrooij”, weet Timmer. “Sambo zal moeten concurreren met een te halen versterking. PSV bekeek Milan van Ewijk dit seizoen geregeld bij SC Heerenveen, maar de club pakte nog niet door bij de snelste speler van de Eredivisie”, besluit de journalist over de speler die al twee jaar aan PSV wordt gelinkt maar wiens naam de laatste tijd juist weer niet aan PSV gelinkt wordt.

Wel wordt van Ewijk in buitenlandse media nog regelmatig gelinkt aan een vertrek uit de Eredivisie. Zo berichtte het Portugese A Bola eerder al dat de Portugese club Sporting Lissabon verregaande interesse zou hebben in de pijlsnelle rechtervleugelverdediger. Ook Bologna werd in Italiaanse media gelinkt aan de verdediger van Heerenveen.


Vorig artikelOpenhartige Fred Rutten: ‘Het liefste ben ik hoofdtrainer’
Volgend artikelKomt PSV alsnog in de markt voor dure Ricardo Pepi? ‘Pepi moet concurrentie met De Jong aangaan’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in