Home Nieuws De Mos verwacht volgend seizoen op Van Aanholt na compleet andere defensie...

De Mos verwacht volgend seizoen op Van Aanholt na compleet andere defensie na ‘dramatisch eerste uur’

1305
1

Aad de Mos is niet te spreken over de wedstrijd van PSV tegen Fortuna Sittard. De late 2-1 en het spel zorgt voor gefronste wenkbrauwen bij de analist.

De Haagse analist vindt bovendien dat Ruud van Nistelrooij te kritisch op zichzelf is geweest dit seizoen. Aad de Mos vindt dat PSV een matige selectie heeft en dat Ruud van Nistelrooij er juist alles uit gehaald heeft. Daar denkt de trainer zelf anders over maar tevredenheid in de topsport betekent nu eenmaal achteruit gang.

De Mos spreekt van een ‘dramatisch eerste uur’ van PSV tegen Fortuna. “Je ziet dat structurele fouten die tegen Cambuur en Groningen zijn gemaakt, ook tegen Fortuna terugkomen. Dan wordt het billenknijpen tot Xavi Simons in de 82ste minuut de 2-1 maakt”, zegt hij in een video-item met het Eindhovens Dagblad.

Rik Elfrink vindt op zijn beurt dat PSV te weinig heeft gedaan met het vele balbezit wat de ploeg had. Eerder zei analist Kenneth Perez al dat PSV te weinig voetballende kwaliteiten in de as heeft staan en dat daardoor het spel van achteruit vaak zo matig te noemen is.

“En er vallen teveel tegengoals tegen kleine ploegen”, analyseren De Mos en Elfrink, wat natuurlijk met te weinig kwaliteit in de achterhoede van doen heeft. De Mos verwacht een zomer vol transfers en met name de defensie moet eraan geloven. De Mos denkt dat alleen Patrick van Aanholt volgend seizoen deel uit zal maken van de selectie.

De Mos vindt bovendien dat Ruud van Nistelrooij te kritisch op zichzelf was in een interview met Elfrink. “Hij moest werken met een middelmatige selectie en daar heeft hij het maximale uit gehaald. Als je tweede wordt, de KNVB beker wint en de Johan Cruijff Schaal, dan heb je het goed gedaan”, aldus Aad de Mos.


Vorig artikelMogelijke tegenstanders in CL zijn Antwerp FC, Panathinaikos, Marseille, SC Braga én Rangers FC
Volgend artikelPSV nog drie punten verwijderd van startgeld en eerste miljoenen Champions League campagne

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in