Home Columns De gedachten gaan terug naar Granada – PSV: ‘Passkoning’ Götze straalt in...

De gedachten gaan terug naar Granada – PSV: ‘Passkoning’ Götze straalt in alles uit dat alleen winst Conference League telt

1128
0

Mario Götze was in het najaar van 2020 totaal niet onder de indruk van de winst in en tegen Granada.

De winstpartij in het zuiden van Spanje betekende voor PSV Europese overwintering in het Europa League toernooi maar meer dan dat ook niet. Vrijwel de gehele selectie was door het dolle heen maar de Duitser totaal niet. Er was immers nog niets gewonnen.

De Duitse wereldkampioen denkt niet in kwalificaties en volgende ronden maar in prijzen. Götze wist in oktober 2021 ook dat PSV nog lang niet uitgeschakeld was na de 5-0 nederlaag in de Johan Cruijff Arena. Tot op heden heeft de Duitse middenvelder gelijk gekregen. Het bewijs werd al eerder geleverd in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Ajax is maar Ajax en verder niets. Het heeft er alle schijn van dat Mario Götze weet dat er komende weken een moment gaat komen dat PSV het stokje van Ajax over gaat nemen.

De rust bij Mario Götze verraadt het plan wat hij lijkt te hebben. Zelf blijven winnen en het juiste moment zoeken om er overheen te duiken. Is PSV op weg naar de koppositie? De stille leider Götze straalt momenteel in alles uit dat de rust bewaard moet worden, er nog niets gewonnen is maar er wel heel veel gewonnen kan gaan worden. Ondertussen speelt de Duitser zijn spel en dat was tegen Kopenhagen uitmuntend te noemen. De aanvallende middenvelder denkt dat er nog meer in het vat zit voor PSV in de Conference League. “Als we zo doorgaan, als we de mindset houden en als we veel van onszelf blijven eisen, dan kan er iets moois ontstaan”, stelt Götze,

Het verschil in beleving tussen Mario Götze en Jordan Teze is enorm te noemen. Waar de Duitser de winst in Kopenhagen slechts zag als een genomen horde op weg naar eindzege, was Jordan Teze door het dolle heen. Geknield hief Teze zijn armen in de lucht om wie dan daar ‘boven’ ook te bedanken voor de glorieuze avond. De beleving van Teze is net zo groots en eigengereid te noemen als de beleving van Mario Götze, die het ook op zijn manier uit. Voor de Duitser lijkt alleen de winst van het Conference League toernooi te tellen.

De vreugde uitbarsting van Teze was te verwachten gezien de woorden die hij vooraf sprak. “Het is wel één van de grootste wedstrijden die ik ga spelen.” Desalniettemin raakt de rechtspoot niet snel onder de indruk en benadert hij het duel met Kopenhagen als iedere andere wedstrijd. “Er komt iets meer druk bij kijken. Ik ben gewoon blij dat ik dit duel mag voetballen en ik maak er het beste van”, aldus Jordan Teze voor Kopenhagen – PSV.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here