Home Nieuws Cody Gakpo ziet EK dichterbij komen: ‘Ik denk wel dat ik er...

Cody Gakpo ziet EK dichterbij komen: ‘Ik denk wel dat ik er klaar voor ben’

144
0

Cody Gakpo staat op de rand van een internationale doorbraak.

Nationaal wist Gakpo al vele potten te breken maar internationaal zit een doorbraak er ook aan te komen nu het ‘grote’ EK dichterbij lijkt te komen.


De aanvaller ziet een toernooi met de groten van Europa ook wel zitten en denkt er klaar voor te zijn.

In Venlo scoorde Gakpo weer eens maar dat hield hem naar eigen zeggen niet echt bezig. ‘Ik zat er niet echt mee’, zo vertelde Gakpo na de winst in Venlo over zijn eerste doelpunt in 2021. ‘Maar het was voor mij hard werken en doorgaan, ik wist dat-ie dan zou vallen.’

Gakpo staat nu op zes goals in de Eredivisie en dat kan nog en moet nog oplopen, zegt hij zelf over zijn productie. ‘Nee, ik had al veel meer kunnen scoren. Nu hebben we nog vijf duels te gaan, daarin kan ik mijn doelpuntjes nog meepikken. Ik wil het seizoen zo goed mogelijk afsluiten.’

Gakpo wordt veel gelinkt aan EK met het Nederlands elftal, zo ook in Venlo. ‘Dat hoop ik natuurlijk, maar is niet aan mij. Het zou leuk zijn natuurlijk; een eer. Het is mooi om al die verhalen te horen.’

Of hij zichzelf al klaar acht voor het grote Oranje? ‘Na mijn blessure heb ik me goed teruggewerkt, ik ben fitter en fitter geworden en nu helemaal topfit. Ik denk wel dat ik er klaar voor ben. Ik hoop dat ik die kans kan krijgen’, aldus de pas 21-jarige aanvaller.