Home Nieuws Cijfermatig bezien is een basisplaats voor Marco van Ginkel uit zicht, statistieken...

Cijfermatig bezien is een basisplaats voor Marco van Ginkel uit zicht, statistieken Gutiérrez spreken voor zich

2729
0

Sinds Erick Gutiérrez in en tegen Monaco aan de aftrap verscheen kan de Mexicaan bijzondere cijfers overleggen.

Marco van Ginkel heet blessuregevoelig te zijn, nog niet geheel topfit te zijn, af en toe rust nodig te hebben en wat minder in vorm te zijn. Het kan allemaal voor waar worden aangenomen maar feit is dat er nu andere redenen zijn om van Ginkel te passeren en dat zijn de uitmuntende cijfers en statistieken van Erick Gutiérrez.

De Mexicaan stond bepaald niet bekend om zijn duelkracht en fysiek spel maar plots kan Gutiérrez ook op dat vlak prima statistieken overleggen. In en tegen Monaco speelde Gutiérrez al een bijzonder goede wedstrijd met vrijwel geen balverlies op de positie van controlerende middenvelder. Het samenspel met Sangare lijkt ook bijzonder goed te vallen voor beide middenvelders waardoor het middenveld als geheel sterker oogt.

Voetbal International dook in de cijfers van de Mexicaan en kwam tot opvallende conclusies, die er feitelijk voor zouden kunnen gaan zorgen dat Gutiérrez zijn basisplaats onder deze omstandigheden niet meer gaat verspelen. Voetbal International wist te concluderen dat per negentig minuten in alle competities Erick Gutiérrez veel vaker aan de bal is dan Marco van Ginkel. De Mexicaan wordt dus meer gezocht, is meer in het spel betrokken en wordt meer aangespeeld.

Dat zijn opvallende cijfers voor een speler die lang buiten beeld is gebleven in Eindhoven. Daarnaast passt Gutiérrez meer naar voren dan Marco van Ginkel en is tevens nauwkeuriger in zijn verstuurde passes. De Mexicaan kiest ook vaker voor de lange bal, wat overigens op zich niet perse een goede voortzetting behoeft te zijn als de pass niet aankomt.

Daarnaast voegt Gutiérrez verdedigend meer toe gezien zijn duelkracht en balveroveringen. Fysiek lijkt de Latijns-Amerikaanse middenvelder zichzelf opnieuw te hebben uitgevonden. Het zijn opvallende conclusies, die pleiten voor een basisplaats. Een basisplaats voor Marco van Ginkel verder weg lijkt dan ooit, wijzen onderstaande statistieken van Voetbal International uit.

 


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here