Home Nieuws Braziliaanse aanvaller Sávio maakt onverwachte move en vertrekt naar La Liga

Braziliaanse aanvaller Sávio maakt onverwachte move en vertrekt naar La Liga

2319
0

PSV ziet een transfertarget een andere keuze maken dan gepland. Marcel Brands en Earnie Stewart waren afgelopen dagen in onderhandeling met Manchester City over de huur van Sávio maar de het bleek tevergeefs.

Onverwacht heeft de Braziliaan, die volgens het Eindhovens Dagblad alleen naar PSV wilde, gekozen voor een transfer naar de Primera Division. Sávio gaat de gelederen van Girona FC versterken. De Braziliaan heeft volgens Voetbal International inmiddels gekozen voor de club uit het noorden van Spanje. Oftewel, de aanvaller blijft beschikbaar voor het Manchester City conglomeraat.

Een jaar geleden haalde Troyes Sávio via allerlei omwegen voor een bedrag van 6,5 miljoen euro naar Frankrijk, om het vervolgens weer een huurconstructie met PSV op te tuigen. Waar het verwachtingspatroon rond de Braziliaan vrij hooggespannen was, slaagde de talentvolle buitenspeler er nooit in om onder leiding van Ruud van Nistelrooij een basisplaats te bemachtigen. Slechts een handvol minuten kreeg hij toebedeeld.

De 19-jarige Sávio kwam uiteindelijk tot 6 invalbeurten in de Eredivisie en 2 duels in de Europa League, waarin hij 2 assists verzorgde. Aan het einde van het jaar nam PSV afscheid van de Zuid-Amerikaan, maar de club draaide weer bij en wilde Sávio alsnog aan de selectie toevoegen.

Het Franse Troyes, dat eigendom is van de City Football Group, bepaalde afgelopen dagen in overleg met Manchester City dat Sávio naar Girona zou vertrekken. Het is de tweede keer in amper een half jaar tijd dat PSV een transferdoelwit naar Girona ziet vertrekken. Viktor Tsygankov vertrok afgelopen winterstop ook naar Girona FC, waar Marcel Brands het idee had dat PSV dichtbij de komst van de buitenspeler uit Oekraïne was. De 25-jarige aanvaller was lange tijd in beeld bij PSV om het vertrek van Cody Gakpo naar Liverpool en het mogelijke vertrek van Noni Madueke naar Chelsea op te vangen.


Vorig artikelTransfer Noa Lang: Van Amsterdamse commentaren tot ouderwets gemopper van Johan Derksen
Volgend artikelPSV richt pijlen op Belgische international van Wolfsburg, middenvelder op de Herdgang gezien

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in