Home Nieuws Björn van der Doelen vraagt om steun voor Joël Drommel: ‘Dit was...

Björn van der Doelen vraagt om steun voor Joël Drommel: ‘Dit was geen blunder, we zijn veel te hard’

336
0

Joël Drommel was zondagavond toch min of meer de gebeten hond bij een deel van de aanhang na de gelijkmaker van SC Heerenveen.

Drommel zag er inderdaad niet geweldig uit bij de intikker van Heerenveen maar er gingen meer fouten aan vooraf was voor een ieder duidelijk waarneembaar. Het zou een beetje overtrokken alsmede flauw zijn om alleen Drommel te beschuldigen. De voorhoede verzuimde immers ook de trekker over te halen en de bevrijdende 0-2 op de borden te zetten. Er klinkt dus veel kritiek door aan het adres van Drommel maar de jonge doelman krijgt ook bijval. Bijval van niemand minder dan Björn van der Doelen.


Van der Doelen is namelijk van mening dat Joël Drommel geen blunder maakte bij de 1-1 die PSV incasseerde. Van der Doelen zag Rami Al Hajj namens de Friezen de gelijkmaker maken nadat Drommel een vrije trap van Joey Veerman niet goed verwerkte. Drommel leek te twijfelen en dat zag ook van der Doelen, die het toch op nam voor de doelman.

“Vooropgesteld, ik ben geen keeper hè en heb er misschien weinig verstand van. Ik vind het geen blunder”, zegt Van der Doelen bij de Skiete Willy Podcast. “Een keeper zou misschien zeggen: “hij had hem naar de zijkant kunnen stompen”. Ik vind alleen wel dat we hard zijn. Dit is een fase waarin het even tegenzit en daar komt hij echt wel doorheen.”
PSV-watcher Marco Timmer vindt het wel een blunder van Drommel. “Hij slaat hem in het midden in plaats van naar de buitenkant, terwijl vangen ook mogelijk was. Ik vind het zo jammer, want tegen Vitesse speelde hij een heel goede wedstrijd. Maar hij verdient niet de zwartepiet voor dit gelijkspel.”

Van der Doelen neemt het later in de Podcast opnieuw op voor keeper Drommel. “Ik zie het niet als een blunder of een grote fout. Het is ook hoe die bal valt, en het gaat snel hè. Het zijn fracties van een seconde waarin hij denkt: de bal wordt weggekopt of iets dergelijks.” De oud PSV’er vindt dat de jonge doelman de tijd moet krijgen zich te ontwikkelen. En dus vraagt van der Doelen om steun.

“Ik wil die jongen graag verdedigen, omdat iedereen hard voor hem is. Die jongen wordt er uiteindelijk sterker van. Hoe hard mensen dan zijn, dat vind ik moeilijk. Wat ik proef is dat hem uiteindelijk toch kwalijk wordt genomen dat het een gelijkspel wordt”, aldus Van der Doelen.