Home Nieuws Benfica trainer Jesus vol lof: ‘We zaten er doorheen, PSV is een...

Benfica trainer Jesus vol lof: ‘We zaten er doorheen, PSV is een geweldige ploeg’

1641
0

Benfica trainer Jorge Jesus was na afloop vol lof over PSV en Roger Schmidt.

De coach van de Portugezen kon in de tweede helft niets anders dan tegenhouden en daar bleek zijn ploeg in bedreven. Jesus heeft goede hoop dat zijn team het karwei kan afmaken in Eindhoven maar diep van binnen kan de ervaren coach ook niets anders dan bezorgd zijn.

Jesus zag een erg sterk PSV en haalde er links en rechts wat spelers uit. “Die speler verdient de credits, dat was een uitstekende goal”, zegt Jesus over de goal van Cody Gakpo. “PSV is een sterk team met veel aanvallende kracht. In de eerste helft hebben we goed verdedigd en konden we toeslaan in de counter. Dat lukte in de tweede helft niet: Pizzi, Rafa Silva en Roman Yaremchuk moesten veel verdedigend werk leveren en dat ging ten koste van hun frisheid.”

Jesus zag Benfica uitgeblust aan de tweede helft beginnen. “Gelukkig tellen uitdoelpunten in Europees verband niet meer dubbel. We stonden tegenover een geweldige ploeg, die op alle vlakken erg sterk was. Uiteindelijk zaten we er een beetje doorheen. We hebben een geweldige wedstrijd gespeeld. Het was pas de eerste keer dit seizoen dat PSV verloor. Dat geeft ons alleen maar meer moed voor de tweede wedstrijd. Ik ben optimistisch”, zei de coach van de winnende partij, die toch beseft dat zijn ploeg een lastige opgave wacht in Eindhoven.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here