Home Nieuws Belgische media duiken op Yorbe Vertessen, vergelijkingen met Dries Mertens

Belgische media duiken op Yorbe Vertessen, vergelijkingen met Dries Mertens

1926
0

Yorbe Vertessen is het volgende PSV Campus jeugdproduct die op weg is naar zijn grote doorbraak.

Vertessen krijgt steeds meer speelminuten toebedeeld van Roger Schmidt en de jonge Belg maakt zienderogen stappen. Het druistige, wat Vertessen wel in zich heeft, lijkt wat uit zijn spel te verdwijnen.

De Belg is nog wel een speler die veel ruimte nodig heeft om op snelheid zijn acties te kunnen maken. Een thuiswedstrijd als tegen Benfica, vechtend tegen een muur van verdedigers, lijkt nog wat te hoog gegrepen voor Vertessen.

De Belg heeft het enorm naar zijn zin in Eindhoven. Belgische media duiken massaal op de aanvaller nu hij steeds meer furore weet te maken. “Er is veel concurrentie hier maar ik ben tevreden met de speeltijd die ik krijg”, zegt hij in gesprek met La Dernière Heure.

“Ik doe hier ontzettend veel ervaring op en de coach heeft vertrouwen in mij. Ik speel de laatste tijd ook vaker als een echte spits, in de punt. Maar ik kan ook op de flank of op de tien uit de voeten.”

Ondertussen wordt Vertessen steeds vaker vergeleken met Dries Mertens, die tussen 2011 en 2013 voor PSV wist te excelleren en nu alweer jaren voor Napoli speelt. “De fans vergelijken me inderdaad soms met Mertens. Sommigen zeggen zelfs dat ik de nieuwe Mertens ben. Dat is natuurlijk een heel mooi compliment om te krijgen”, aldus de leergierige Yorbe Vertessen.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here