Home Nieuws Arthur Numan genoot optimaal in Eindhoven maar zag transfer van PSV naar...

Arthur Numan genoot optimaal in Eindhoven maar zag transfer van PSV naar Barcelona in rook opgaan

2068
0

Arthur Numan kende een geweldige carriere. De verdediger speelde de meeste wedstrijden in zijn carrière in het shirt van PSV.

De vleugelverdediger vertrok in de negentiger jaren van PSV naar Glasgow Rangers. Vanuit Eindhoven werd Numan uiteindelijk door Dick Advocaat meegenomen naar Schotland. Toch had zijn carriere wel degelijk anders kunnen verlopen omdat ook FC Barcelona interesse had in de verdediger.

In gesprek met het Noordhollands Dagblad doet Numan uit de doeken hoe zijn eerste maanden in Schotland verliepen na jaren achtereen op zijn plaats geweest te zijn in Eindhoven. “In het begin heb ik me wel eens afgevraagd wat ik in Glasgow deed toen ik daar rondliep”, kijkt Numan terug op zijn beginperiode in Schotland in gesprek met het Noordhollands Dagblad. “Toen we aankwamen viel de regen met bakken uit de lucht en dat terwijl onder andere Atletico Madrid me ook wilde hebben.”

“Had ik daar dus in het zonnetje op de Ramblas lekker met een wijntje gezeten. Maar dat gevoel duurde niet lang. Ik heb namelijk vijf heerlijke jaren gehad bij de Rangers. Eigenlijk waren dat de allermooiste jaren in mijn carrière als voetballer.” Maar zoals gezegd waren er wel degelijk ook andere opties voor Numan, die in de jaren negentig in Europa als een grote voetballer door het leven ging.

In gesprek met Voetbal Café van Ziggo Sport laat Numan echter ook los dat FC Barcelona een serieuze optie voor hem was. “Ik ging van PSV naar Rangers en twee jaar later kom ik op de bruiloft van Frank de Boer Louis van Gaal tegen. En hij begon tegen mij van: ‘zo, weer met je vriend mee?’ Ik vroeg wie hij bedoelde en toen zei hij: ‘ja, met Dick. Naar Rangers’. Dick was mijn coach bij Haarlem, bij het Nederlands elftal, PSV en hij nam me dus ook mee naar Rangers.”

“Van Gaal had blijkbaar contact gezocht met Rob Janssen, die voor Joob Korevaar mijn zaakwaarnemer was”, gaat Numan verder. ‘Ik wilde je naar Barcelona halen’ zei Van Gaal. ‘Jij was mijn nummer één’. Maar ik had niets gehoord. Ik wist van niets. Ik had begrepen dat er een andere Spaanse club interesse had, namelijk Atlético Madrid. Daar ben ik toen ook een weekend naar toe gegaan. En dat was zeker niet verkeerd. Lekker in het zonnetje.”

“Maar goed, ik had Dick Advocaat al beloofd dat ik met hem mee zou gaan naar Rangers. Toen ik aan Van Gaal vroeg of hij dat meende, gaf hij aan dat hij me echt mee wilde nemen naar Barcelona. De communicatie met Rob Janssen en Joop Korevaar is denk ik niet helemaal goed gegaan, want het ging helemaal niet om Atlético Madrid, maar om FC Barcelona. Achteraf had ik dus de kans om naar FC Barcelona te gaan”, besluit Numan.

In 2003 stopte Numan uit het niets met voetballen. Het was op en nam zijn besluit vol overgave. “Ik was op dat moment 33 jaar en had er geen zin meer in”, aldus Numan, die na zijn carrière nog zeven jaar in Schotland zou blijven wonen. “Dat is echt zo’n heerlijk land en allebei onze dochters zijn daar ook geboren.”

“Schotland is absoluut mijn tweede thuis. Ik ben ook nog betrokken bij een bedrijfje, 5Stars, dat onder andere evenementen organiseert voor oud-voetballers en -trainers. Een goede reden om geregeld weer even die kant op te gaan”, besluit Numan zijn terugblik in gesprek met het Noordhollandsdagblad en met Ziggo.


Vorig artikelAnalisten lyrisch: ‘In topvorm en fit is hij eigenlijk net zo goed als Gakpo’
Volgend artikelLofzang Luuk de Jong over Drommel klinkt ongeloofwaardig: ‘Ik wil het niet eens een fout noemen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in