Home Nieuws Analisten zien een nieuwe tandem in de voorhoede ontstaan

Analisten zien een nieuwe tandem in de voorhoede ontstaan

7217
0

Al weken zo niet maanden achtereen maakt Xavi Simons grote indruk op alles en iedereen.

De middenvelder van wie wordt verwacht nog een jaar bij PSV te spelen, valt niet meer weg te denken uit de ploeg van Ruud van Nistelrooij.

Het zorgt vaak voor superlatieven als het over de jonge middenvelder gaat. Simons laat ook nog eens andere spelers beter voetballen en een goed voorbeeld daarvan is ongetwijfeld het spel van de Portugese aanvaller Fábio Silva. Er waren rond zijn komst wat twijfels gezien zijn verleden bij Anderlecht maar de Portugees weet zich in Eindhoven voorbeeldig te gedragen. Bovenal is zijn spel energiek en goed te noemen. Het geeft extra opties in de voorhoede.

Het zorgt tegelijk voor veel positieve reacties en analyses vanuit het land der analisten. Zo ook bij Aad de Mos. De Mos zag Silva opnieuw goed spelen en met overtuiging zijn stempel drukken op het spel van PSV.

De Mos ziet ook dat er iets ontstaat tussen Fábio Silva en Xavi Simons. “Cambuur heeft wel verschillende kansen uitgespeeld omdat er wel voetbal in zit”, vertelt De Mos in een video-item van het Eindhovens Dagblad. “Men kijkt dan alleen maar naar de ranglijst, maar dat moet je niet doen. Dan zou niemand kunnen voetballen in Nederland.”

“Je ziet dat al die ploegen het Ajax en Feyenoord moeilijk kunnen maken. Maar dat neemt niet weg dat PSV zich niets kan veroorloven, dat moeten ze wel beseffen”, is De Mos vervolgens duidelijk. “Ik hoop dat ze hiervan leren, met het oog op de wedstrijd van dit weekend, tegen Vitesse.”

Simons en Silva speelden samen een belangrijke rol in de overwinning die PSV uiteindelijk over de streep wist te trekken. “Je hebt het geluk dat er toch een soort chemie ontstaat tussen Silva en Simons. Daar kun je wel op voortborduren”, besluit De Mos. Ook de analisten van de NOS en ESPN constaren dat Fábio Silva aanvallende chemie brengt in het elftal van Ruud van Nistelrooij.

PSV is dan ook voornemens de Portugese fris spelende aanvaller een seizoen langer in Eindhoven te houden. De vervanger van Luuk de Jong, oftewel de officiële stand-in van Luuk de Jong, is feitelijk veel meer dan een stand-in geworden en dat mag met recht een grote plus worden genoemd.


Vorig artikelAad de Mos hoopt dat PSV in de titelrace blijft: ‘Hopen dat Ajax wint en dan zelf Ajax pakken’
Volgend artikelPSV wil verdediging versterken en denkt aan ‘snelste speler’ uit de Eredivisie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in