Home Nieuws Analisten geloven in tweede plaats voor PSV: ‘Spelers lieten daar zien pal...

Analisten geloven in tweede plaats voor PSV: ‘Spelers lieten daar zien pal achter van Nistelrooij te staan’

1417
0

PSV strijdt met Ajax en in minere mate met AZ voor de fel begeerde tweede plaats. Een eventuele tweede plek en een gewonnen bekerfinale kan het seizoen nog iets van glans geven maar overall is het een matig seizoen geweest voor PSV.

Analisten en journalisten vallen over elkaar heen als het over het voetbal van PSV gaat dit seizoen. PSV liet gewoon weinig zien en presteerde halfbakken met matig tot slecht voetbal. Op basis van individuele kwaliteiten werden er wedstrijden gewonnen maar de gekozen tactiek hield vaak niet over.

Aad de Mos ziet de tweede plaats naderen en zei eerder deze week in Panenka, een videoitem van het Algemeen Dagblad het volgende: “PSV – Ajax wordt op 23 april een wedstrijd om 40 miljoen euro.” Ook journalist Maarten Wijffels van het Algemeen Dagblad geeft de Mos gelijk: “De topper later deze maand in het Philips Stadion kán het verschil maken tussen volgend seizoen als club miljoenen scheppen in de Champions League en verhoudingsgewijs een grijpstuiver in de Conference League.”

Wijffels vervolgt: “Die Champions League moet PSV of Ajax überhaupt nog maar zien te bereiken. Net zoals dat geldt voor AZ, de derde club die in het restant van dit seizoen aast op de kans om begin volgend seizoen de CL te halen via een paar voorronden. Sinds 2006 lukte het de Eredivisie nog twee keer om een tweede club in het hoofdtoernooi te krijgen, naast de landskampioen. Beide keren was dat Ajax. Veel vaker sneuvelde de Nederlandse runner-up, tegen teams van uiteenlopend niveau”, aldus Wijffels.

Aad de Mos verwacht dat PSV tweede wordt. De Mos ziet Ajax doorploeteren: “Vorige week een overtuigende zege op NEC. De spelers lieten daar zien dat ze pal achter Van Nistelrooij staan na zijn kritiek op het bestuur. Ze trekken die lijn nu in één keer door tot aan de finish. Ze winnen op 23 april thuis van Ajax.”

Naast PSV – Ajax staan ook nog Ajax – AZ en AZ- PSV op het programma. De strijd om de tweede plek belooft dus nog spannend te worden, waar Feyenoord zich nog de nodige missers kan veroorloven.


Vorig artikelVI richt pijlen op voortdurend ‘geschuif’ van Nistelrooij op middenveld | Statistieken Guti uitmuntend
Volgend artikelDonyell Malen vindt de weg omhoog bij Dortmund en staat inmiddels wekelijk op het scorebord

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in