Home Nieuws Ajax prominenten waarschuwen voor PSV: ‘Dan moet je bang zijn voor Gakpo...

Ajax prominenten waarschuwen voor PSV: ‘Dan moet je bang zijn voor Gakpo en Madueke’

650
0

Met een bepaalde angst een wedstrijd in gaan is iets wat iedere topsporter moet zien te vermijden. Met de wedstrijd Ajax – PSV op de agenda lijkt men in Amsterdam voorzichtiger te zijn als het over de winstkansen gaat.

Verschillende Ajax prominenten waaronder Sjaak Swart en Frank en Ronald de Boer, zijn er niet gerust op. Frank de Boer hoopt dat Ajax zondag dan wel als winnaar uit de strijd komt tegen PSV, maar de oud-trainer van de club is er nog niet helemaal gerust op. Frank de Boer waakt voor de wapens van PSV. Broer Ronald is het met zijn broer eens en ziet PSV als grote kanshebber op de winst.

“Het zal close worden. PSV is in goeden doen. Ik verwacht een spannende wedstrijd en als ex-Ajacied hoop ik natuurlijk dat Ajax gaat winnen. Ik draag de club nog altijd een warm hart toe”, vertelt De Boer bij het programma De Aftrap van NH. “Als iedereen in goeden doen is, dan is Ajax nog steeds het betere team.”

De Boer legt uit waarom hij denkt dat Ajax op haar tellen moet passen. “PSV zit nu wel in een stijgende lijn. Als Ajax slordig is, wat ze ook tegen Napoli waren, dan krijgen ze tegen PSV de deksel op de neus. Dan heeft PSV de snelheid voorin met Madueke, die weer fit is. Met Luuk de Jong is er kopkracht en daarnaast is Gakpo in een redelijke vorm. Daar zul je tegen op moeten boksen.”

Volgens De Boer moet Ajax zuiver aan de bal zijn tegen PSV omdat het elftal van Ruud van Nistelrooij stevige wapens heeft om iedere tegenstander pijn te doen. “Als Ajax zijn eigen spelletje kan spelen en de bal niet eerder verliest dan rondom de zestien van de tegenstander, dan denk ik dat ze een heel grote kans hebben. Alles hangt af van hoe goed Ajax aan de bal is”, zegt hij.

De Boer waakt voor de defensie. “De beste centrale verdedigers worden kwetsbaar als er voor jouw neus geknoeid wordt. Dan ga je net allemaal uit elkaar en sta je uit het lood. Als je dan balverlies leidt en de tegenstanders heeft spelers als Madueke en Gakpo… Dan moet je daar bang voor zijn”, aldus Frank de Boer.


Vorig artikelSpeler van de maand Gakpo na gesprek met van Gaal over Qatar: ‘Hij ziet in mij een nummer tien’
Volgend artikelSpandoek bij woning burgemeester Halsema vanwege weren PSV fans: ‘Je zoon is crimineel, niet wij’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in