Home Nieuws AD Sportwereld: Wedstrijden zonder publiek geeft PSV gigantisch financieel probleem

AD Sportwereld: Wedstrijden zonder publiek geeft PSV gigantisch financieel probleem

1157
0

Nu we dichterbij 28 april komen worden er allerlei scenario’s geschetst over de nabije toekomst van de Eredivisie.

Het betreffen zowel positieve als negatieve scenario’s. In het slechts geval betekent het dat er de komende maanden niet met publiek gevoetbald mag worden. AD Sportwereld schets de mogelijke gevolgen.


Als het tot een jaar zou kunnen duren voordat er weer wedstrijden in volle stadions gespeeld kunnen worden, zoals bepaalde experts verwachten, geeft dat PSV een gigantisch probleem.

De club begroot ieder jaar voor ongeveer 70 miljoen aan inkomsten, maar indien het coronavirus ook in het nieuwe seizoen nog lang aan zal houden komen de posten stadionexploitatie (16 miljoen euro) en seizoenkaarten en losse kaartverkoop (11,5 miljoen euro) onder druk te staan. Ook de sponsorinkomsten van 18 miljoen euro zullen dan lastig op peil gehouden kunnen worden, net zoals andere te ontvangen bedragen zoals transfers.

Mocht het slechtste scenario van een seizoen zonder publiek daadwerkelijk gebeuren zal PSV volgens het AD een gigantisch probleem hebben en zal dat gevolgen hebben voor de voetbalkant. PSV moet nu al ieder seizoen een of twee transfers doen om break-even te kunnen draaien, zo schrijft de krant.

Op zich is dat geen bijzondere conclusie want vrijwel iedere Nederlandse voetbalclub in de gehele voetbalpiramide van Keuken Kampioen Divisie tot top Eredivisie, is afhankelijk van uitgaande transfers om zo weer inkomende transfers te kunnen plaatsvinden.


Facebook Comments Box