Home Nieuws PSV naar Londen, VI noemt loting ‘zwaar’: ‘Zware groep voor PSV’

PSV naar Londen, VI noemt loting ‘zwaar’: ‘Zware groep voor PSV’

1323
0

PSV treft Arsenal in de groepsfase van de Europa League. De loting in Zwitserland wees uit dat beide clubs elkaar zullen gaan treffen in het tweede toernooi van de UEFA.

Arsenal wordt al maanden in verband gebracht met een transfer van Cody Gakpo maar vooralsnog heeft het er alle schijn van dat Gakpo naar Manchester United getransfereerd gaat worden. PSV zal in ieder geval naar het Emirates Stadion in Noord Londen afreizen. De andere tegenstanders in de groep luisteren naar de namen van FK Bodø/Glimt en FC Zürich.

PSV en Arsenal troffen elkaar al vaker maar FK Bodø/Glimt is de grote onbekende in de groep. Wel wist de Noorse club twee landskampioen te worden. Vorig seizoen wist het na verlenging te winnen van AZ in de Conference League nadat het in de groepsfase had gezorgd voor een gigantische stunt door met 6-1 van AS Roma te winnen. De Noorse club is gelegen in het noorden van het immense land.

PSV speelde bijna 60 jaar geleden tegen FC Zurich in het voormalige Europa-cup 1 toernooi. Als regerend landskampioen van Zwitserland was ook FC Zürich recent ook actief in de voorrondes van de Champions League, maar verloor daarin van FK Qarabag uit Azerbeidzjan. Voetbal International kwalificeerde de loting van PSV vrijdagmiddag als ‘zwaar’. Net na de loting sprak het weekblad over een ‘zware groep voor PSV’, waar deze poule het stempel ‘zwaar’ eigenlijk niet mag dragen vanuit PSV perspectief bekeken.


Vorig artikelHoe gaat PSV blessure Luuk de Jong opvangen? Eerste spits weken uitgeschakeld
Volgend artikelOok Calvin Stengs in beeld: PSV informeert bij OGC Nice en krijgt 10 miljoen euro als vraagprijs te horen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in