Home Nieuws Davy Pröpper groeit in rol op het middenveld

Davy Pröpper groeit in rol op het middenveld

28
0

Davy Pröpper groeit in zijn rol als middenvelder en toont daarmee direct meerwaarde voor PSV. Pröpper past en stuurt als een ervaren speler en heeft daarmee een wezenlijk aandeel in het spel van PSV.

“We groeien steeds meer naar elkaar toe. Tegen Feyenoord vochten we als nieuwe ploeg echt voor elkaar en dat was in eerdere wedstrijden misschien nog wat minder”. Over de 1-0 achterstand zei Pröpper: “Ik dacht: hoe kan dat nou gebeuren? Heel ongelukkig. Maar wat we daarna lieten zien was grote klasse. We worden steeds beter. We hebben gedomineerd in de eerste helft en het na rust afgemaakt.” Na de 2-1 van Santiago Arias kort na rust had PSV het nog wel even moeilijk. Feyenoord kreeg kansen op 2-2 en Zoet redde uitstekend. “Dat kwam ook doordat ons spel al veel energie gekost had, het was even schakelen. Maar als er één ploeg verdiende te winnen, dan waren wij het.”

Over de strafschop zei de middenvelder: “Ik begrijp die boosheid wel een beetje, het was een belangrijk moment. Maar Elia raakte me wel en daardoor raakte ik m’n eigen been. Ik zeg niet dat het zeker een strafschop was, maar het kon er wel een zijn.” Bij de 1-1 had Pröpper ook al een hoofdrol door de assist te leveren aan Maxime Lestienne. “Met twee van die snelle buitenspelers kun je de bal altijd makkelijk geven. Dat voelt al vertrouwd. In de voorbereiding voelde ik me al meteen op mijn gemak bij PSV. Dat is een compliment aan de club en mijn medespelers.”


Vorig artikelMedia eensgezind over optreden ‘jarig’ PSV in topper
Volgend artikelColumn: Zo ziet het nieuwe PSV eruit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in