Home Nieuws Van Bommel ging zonder twijfels van WK Rusland naar PSV

Van Bommel ging zonder twijfels van WK Rusland naar PSV

48
0

Geen twijfels, dat is de strekking van de gedachten die Mark van Bommel had nadat Toon Gerbrands hem afgelopen zomer benaderde voor het hoofdtrainerschap van het eerste elftal.

Het stokje van Phillip Cocu moest plotsklaps worden overgenomen. Mark van Bommel heeft geen moment getwijfeld. “We zijn begonnen op een manier die we ons anders voorgesteld hadden”, zegt Van Bommel tegenover PSV TV. PSV gunde, nee verplichtte de jonge trainer min of meer, een week vrij te nemen na zijn eerste dagen op de Herdgang. Temeer omdat van Bommel geen enkele dag vakantie had genoten na de laatste competitiewedstrijd met PSV019. Van Bommel begon met schoonvader van Marwijk meteen aan de voorbereiding op het WK met Rusland.

“We zaten midden op een WK en daar kreeg ik de vraag om het over te nemen van Phillip Cocu. Ik heb gelijk ja gezegd en vervolgens ben ik met Jurgen Dirkx tijdens het WK aan de slag gegaan met de vraag: hoe gaan we het doen?”

De talentvolle trainer had minder dan een maand om PSV voor te bereiden op de Johan Cruijff Schaal en voorrondes van de Champions League. “Dan moet je heel snel schakelen. Het was de bedoeling dat ik gewoon PSV O19 zou gaan doen, maar opeens veranderde alles. Het voordeel is: ik ken de club en de club kent mij. Daarom heb ik niet getwijfeld om het te doen.”


Vorig artikelVan Bommel geniet van Bergwijn en Dumfries bij Oranje
Volgend artikelAngelino, van moeizaam lerende back naar basisplaats bij PSV en international

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in