Home Nieuws Zwitserse media zagen Basel terecht verliezen en vrezen kracht PSV

Zwitserse media zagen Basel terecht verliezen en vrezen kracht PSV

145
0

PSV en FC Basel staan voor een nieuwe krachtmeting. Dinsdagavond zullen de twee clubs in Basel strijden om een plek in de volgende kwalificatieronde van de Champions League.

De Zwitserse media waren het er vorige week over eens dat PSV die dinsdagavond niet geheel onverdiend had gewonnen van FC Basel. De kranten in het Alpenland kijken uit naar het treffen en zagen vorige week ook dat PSV een maatje groter dan Basel was.

‘Met dit resultaat heeft de Nederlandse vicekampioen voor komende dinsdag de juiste kaarten in de hand om FC Basel uit te schakelen en in de volgende ronde het Oostenrijkse LASK Linz te treffen’, schreef Blick.

‘Basel heeft wel twee uitdoelpunten en dus is een 1-0 overwinning in eigen huis voldoende om te jodelen, maar PSV is in de voorhoede zo sterk, dat één doelpunt waarschijnlijk niet genoeg zal zijn. Want hoewel PSV zijn topscorer Luuk de Jong aan Sevilla verloren heeft, hebben de Eindhovenaren met Steven Bergwijn, Hirving Lozano, Donyell Malen en Bruma nog voldoende spelers in huis die voorin de wedstrijd kunnen beslissen.’

‘Basel verspeelt goede uitgangspositie’, vond het medium 20 Minuten. ‘Lange tijd zag het er goed uit. Voor een korte tijd zelfs heel erg goed. Na de 2-1 van Omar Alderete, met de hulp van PSV-doelman Jeroen Zoet, leek Basel op weg naar een onverwachte overwinning. De wedstrijd duurde nog maar tien minuten en PSV maakte in de tweede helft de indruk alsof de kwalificatiewedstrijd voor de Champions League niet meer was dan een vervelend oefenduel.’

‘Basel leek daardoor met een fantastische uitgangspositie terug te keren naar Zwitserland. Maar toen werd het echt bitter. Effectiviteit, geluk en een zomerse luiheid bij de tegenstander: voor Basel kwamen de drie wildste wensen uit. Maar toen kwamen de drie fatale minuten. Ze kunnen de club miljoenen gaan kosten.’

“Een einde zonder waarschuwing voor Basel in Eindhoven”, schreef de Neue Zürcher Zeitung. ‘Wat niemand meer voor mogelijk hield, gebeurde toch. In de drie minuten tussen de 89ste en de 93ste minuut kreeg Basel toch nog twee tegendoelpunten, die de uitgangspositie voor volgende week niet slecht maken, maar wel een stuk hebben verslechterd. De lucht boven Eindhoven was na het laatste fluitsignaal niet meer roodblauw, maar pikzwart. Een overwinning was weliswaar te veel van het goede geweest, maar het spelverloop heeft Basel tot een wel heel ongelukkige verliezer gemaakt.’

Backs Taulant Xhaka en Silvan Widmer beleefden een ellendige avond,zag het Franstallige Le Matin. ‘Zij hadden een nachtmerrie tegen het dartelende PSV. De nederlaag is, ondanks het wrede scenario, logisch. Volgende week zal Basel een heel ander gezicht moeten tonen.’

Vorig artikelHector Moreno van Real Sociedad naar Qatar
Volgend artikelOpmerkelijk: aanvoerder Afellay niet mee naar Basel, Pereiro en Hendrix wel