Home Nieuws Zwakte van PSV-aanwinst Bella-Kotchap benoemd: ‘Daarin is hij beperkt’

Zwakte van PSV-aanwinst Bella-Kotchap benoemd: ‘Daarin is hij beperkt’

7477
0

Met Armel Bella-Kotchap heeft PSV een ‘lichtvoetige duelmonster’ binnengehaald, zo schrijft Sam Planting in een analyse voor Voetbal International.

Bella-Kotchap speelde twee jaar op rij degradatievoetbal met Southampton, maar wist zich desondanks in de persoonlijke duels staande te houden. Volgens Planting komt dit vooral door zijn geweldige atletisch vermogen. De 1,90 meter lange Duitse verdediger is met zijn 90 kilo fysiek ijzersterk.

Maar wat Bella-Kotchap van de meeste bonkige verdedigers onderscheidt, is zijn explosiviteit, schrijft Planting.

“Hij bezit de startsnelheid en wendbaarheid om last-minute van richting te veranderen, en aanzienlijk kleinere dribbelaars te matchen met zijn voetenwerk.”

Bella-Kotchap kan met veel ruimte in zijn rug verdedigen en zeer volwassen denken in defensief opzicht. Daarnaast is hij tweebenig, waardoor hij zowel als rechter en als linker centrale verdediger kan fungeren.

Heeft Bella-Kotchap dan helemaal geen zwakke punten? Volgens Planting heeft de Duitser nog duidelijk één punt die hij moet verbeteren, om tot een topverdediger uit te groeien.

“Als passer is hij beperkt. Zeker over langere afstanden. Ook wanneer hij zonder enige druk op de bal ruim de tijd heeft om zijn doelwit voor een lange pass uit te kiezen, schort het vaak aan de uitvoering.”


Vorig artikelSaibari maakte aardbeving in Marokko mee: “Het ging van links naar rechts”
Volgend artikelVermoedelijke opstelling Oranje: Deze 11 moeten het tegen Ierland gaan doen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in