Zwak PSV is totaal niet fit en zakt door de ondergrens in Deventer

850
0

Guus Hiddink wist in zijn Eindhovense jaren altijd te waken voor de ondergrens. De Achterhoeker was wat dat betreft altijd duidelijk en hard voor zijn spelersgroep.

De inmiddels gepensioneerde trainer zou na de wedstrijd Eagles – PSV de performance van de ploeg van Schmidt omschrijven als: ‘dwars door de ondergrens gezakt’. PSV zakte woensdagavond in Deventer ook daadwerkelijk finaal door de ondergrens. De ploeg van Schmidt was op de eerste 10 minuten na totaal onherkenbaar als we de eerste maanden van dit seizoen langs de meetlat leggen. De oorzaak laat zich raden: het elftal van Schmidt is verre van fit en oogt oververmoeid.

Dankzij treffers van Cody Gakpo en Marco van Ginkel werd met 1-2 gewonnen van Go Ahead Eagles maar behalve een perfecte redding van Drommel in de blessuretijd en het spel van de soms onhoudbare en excellerende Gakpo, valt er niets positiefs over de wedstrijd te melden.

PSV kreeg in de eerste helft Deventer enkele kansen maar moest aan de andere kant toestaan dat de zichtbaar vermoeide en zwak spelende Max aan de basis stond van twee grote kansen van de Eagles.
Go Ahead kwam dankzij een prachtige en wonderlijke treffer langszij maar even zo verwonderlijk was de lange sprint die Jordan Teze trachtte in te zetten. De rechtsback leek nauwelijks te kunnen sprinten en was zodoende veel te laat het gevaar te stoppen.

Na de gelijkmaker kon de ploeg van Schmidt het fysiek niet meer bijbenen. Go Ahead was de betere ploeg, combineerde naar hartenlust en speelde de ploeg van Schmidt soms gewoon weg. Op een enkele kans na liet PSV niets zien en was het samenspel ronduit zwak te noemen. Opvallender was de fysieke staat van het elftal. Invallers Davy Propper en Yorbe Vertessen waren opvallend genoeg na een minuut of 10 al niet meer in staat om het veld over te steken, dan wel duels aan te gaan.

Vertessen liep na een aanval op de helft van Go Ahead zichtbaar uitgeput richting eigen helft. Ook van Marco van Ginkel, achteraf bezien matchwinnaar met zijn rake en krachtige kopbal, was zichtbaar vermoeid en had niet meer de inhoud duels voor de volle honderd procent in te gaan.

Go Ahead kreeg uiteindelijk nog vijf minuten blessuretijd om een gelijkmaker te forceren. Aandachtstrekker Bas Nijhuis blijft altijd zichzelf en dus floot hij met name in de eindfase weer erg warrig. Terwijl de blessuretijd al lang voorbij was kreeg Go Ahead nog een kans, maar een uitstekende redding van Drommel voorkwam puntverlies.

Vorig artikelVan Wonderen wijst naar Benfica maar denkt toch ook zoals Schmidt: ‘Kijken naar belastbaarheid’
Volgend artikelCody Gakpo enige fitte PSV’er met goed spel: Gakpo roept medespelers op niet in sleur te geraken