Home Nieuws Zorgen om defensie: ‘Rangers en Monaco konden soms zo linies overslaan’

Zorgen om defensie: ‘Rangers en Monaco konden soms zo linies overslaan’

2007
0

Voormalig PSV’er Ernie Brandts werd met PSV in 1978 uitgeschakeld door Glasgow Rangers en geldt dus als ervaringsdeskundige.

In gesprek met het Eindhovens Dagblad deelt Brandts de zorgen over het duel van aanstaande woensdagavond in het Philips Stadion. Brandts en andere analisten vragen zich hardop af of de speelstijl niet moet worden aangepast nu de defensie toch opnieuw een zorgenkindje is geworden. PSV krijgt net als vorig seizoen opnieuw veel doelpunten tegen. En dus is Ernie Brandts niet helemaal gerust op een goede afloop.

PSV speelde in het eerste duel in Schotland met 2-2 gelijk maar was wel de betere ploeg. Brandts zag dat het wel beter moet. “Voor mij was het wel opvallend dat Rangers deze week, en ik zag dat ook in de wedstrijd tegen AS Monaco, soms zo linies kon overslaan als de ploeg de bal had”, zegt de voormalig verdediger in gesprek met het Eindhovens Dagblad. “PSV stond soms niet compact genoeg, was wat ik constateerde. De tegenstander kon te makkelijk doorvoetballen en met een pass waren gelijk drie of vier man weg. Dat moet PSV zien te verbeteren.”

De trainer gaat verder en geeft Ruud van Nistelrooij enkele adviezen. “Bij PSV is het verdedigend te broos. Dat begint al voorin, want je doet het met je hele elftal. Misschien is Xavi Simons voetballend een sleutel, omdat hij het voetbal kan brengen dat de tegenstander pijn doet. Hij heeft een individuele actie in huis en scorend vermogen. Tegelijkertijd snap ik wel dat PSV veel accent op het verdedigende deel wil leggen. Als dat lukt zie ik ze doorgaan”, aldus Ernie Brandts, die de ploeg van Ruud van Nistelrooij op de voet volgt.

Brandts denkt ook dat PSV baat heeft bij de extra rust. De ploeg van coach Ruud van Nistelrooij komt dit weekeinde niet in actie in de Eredivisie. De return tegen Rangers staat woensdag op het programma.


Vorig artikelAnalist Boskamp groot fan van Xavi Simons: ‘Jammer dat hij bij de verkeerde club zit’
Volgend artikelBranthwaite kijkt op van vele fans bij trainingen, Ronald Waterreus wordt niet blij van jonge Brit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in