Home Nieuws ‘Zonder Zoet had PSV dik verloren van Tottenham Hotspur’

‘Zonder Zoet had PSV dik verloren van Tottenham Hotspur’

20
0

Dat journalisten met alle winden mee waaien mag geen nieuws zijn maar Henk Spaan schiet wel weer stevig door in zijn commentaar en analyse op PSV – Tottenham Hotspur.

Spaan was enkele weken geleden lyrisch en vol complimenten over de recente overwinning van PSV op Ajax. Maar een paar weken later na een goede prestatie van zijn Ajax tegen Benfica en een mindere prestatie van PSV tegen de Spurs, is Spaan weer volledig om. De Amsterdammer waait met alle winden mee.


Spaan had geen goed woord over voor Jeroen Zoet na diens uitglijders tegen Inter maar na de wedstrijd tegen de Spurs zou Zoet weer ‘dichterbij’ Cillessen staan. Het is Spaan ten voeten uit. Hij vindt nu dat diverse spelers van PSV woensdagavond door de ondergrens zijn gezakt.

‘Kijkend naar PSV werd het me steeds onduidelijker waarom Ajax in Eindhoven die wedstrijd heeft verloren’, verwijst Spaan naar de recente 3-0 nederlaag van Ajax in het Philips Stadion. ‘Hendrix zakte tegen Eriksen door het ijs, hulpeloos klauwend naar afbrekende randen. Malen reikte tevergeefs naar het niveau van Bergwijn en Pereiro was onzichtbaar. Waarom lieten ze hem steeds maar weer de vrije trappen nemen?’, schrijft hij in zijn vaste rubriek Spaan geeft punten.

De Parool journalist geeft Mark van Bommel hierin een 6 en dat hij Luuk de Jong de beste man van het veld noemde, vindt Spaan lachwekkend. ‘De Jong, ach, De Jong’, reageert Spaan. ‘Als we er bij Ten Hag bovenop zitten als hij gekke dingen zegt, mogen we Van Bommel niet vrijuit laten gaat met uitspraken als ‘De Jong was de beste van het veld”.

Doelman Jeroen Zoet was volgens Spaan de enige PSV’er die glansrijk overeind bleef tegen Tottenham. ‘Zonder Zoet had PSV dik verloren van Tottenham Hotspur. Als hij nu eens een half jaar zo blijft keepen, begint hij aanspraak te maken op de door hem gewenste basisplaats bij het Nederlands elftal.’

 


Facebook Comments