Home Nieuws ‘Zonder de piemel van Overmars had PSV geen CL gespeeld’

‘Zonder de piemel van Overmars had PSV geen CL gespeeld’

1647
0

Dat Feyenoord, PSV en Royal Antwerp dit seizoen deelnemen aan de groepsfase van de Champions League komt mede door het vertrek van Marc Overmars bij Ajax, zo stelt columnist Sjoerd Mossou.

In februari 2022 zorgde Ajax voor een grote schok nadat het in een persbericht naar buiten bracht dat Overmars per direct op was gestapt als technisch directeur. Later zou blijken dat de bestuurder voor een langdurige periode grensoverschrijdende berichten stuurde naar vrouwelijke collega’s.

“Voor het vrouwelijk personeel dat het hitsige gedoe kreeg opgedrongen, was de impact ongetwijfeld het grootst. Maar los daarvan: de leuter van Marc Overmars heeft de moderne geschiedenis van ons voetbal definitief herschreven”, schrijft Mossou in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

“Het besluit tot ontslag viel op zondag 6 februari 2022. Ajax had eerder die dag met 3-0 van Heracles gewonnen, zorgeloos op weg naar het volgende kampioenschap. PSV, Feyenoord en AZ lagen op apegapen, stilaan wanhopig over de almaar groter groeiende kloof.”

“Het ‘Wij zijn Ajax wij zijn de beste’ was allang geen semi-ironisch geuzenlied meer. Het was precies zoals het was. De eredivisie begon stilaan klein te worden”, vervolgt Mossou. De columnist stelt dat de dickpics die Overmars naar vrouwelijke collega’s stuurde, hebben geleid tot de neergang van Ajax.

“Wat daarna volgde was een totale Amsterdamse clusterfuck die tot op de dag van vandaag voortduurt. Zonder de piemel van Overmars was Maurice Steijn nooit trainer van Ajax geworden, zelfs niet bijna. Sven Mislintat was gewoon een ‘duistere dealtjesmaker’ geweest in de krochten van de Bundesliga. Ajax had geen honderden miljoenen over de balk gesmeten in twee desastreuze transferzomers. PSV, Feyenoord en Royal Antwerp hadden deze week geen Champions League gespeeld, sowieso niet alle drie.”


Vorig artikelSchouten wilde koste wat kost naar PSV: ‘Familieleden hoopten op andere club’
Volgend artikelPSV O19 verslaat Arsenal in Youth League | Jason van Duiven de gevierde man

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in