Home Nieuws Loting | Zonder blunders aan PSV zijde kan Rangers FC de borst...

Loting | Zonder blunders aan PSV zijde kan Rangers FC de borst natmaken

1230
0

Voor het tweede seizoen op rij uitgeschakeld worden door Rangers FC, oftewel het vroegere Glasgow Rangers. Dat scenario ligt wel degelijk op de loer maar kunnen we ons tegelijkertijd niet voorstellen.

PSV wacht later in augustus een zelfde route als vorig seizoen want opnieuw is de club gekoppeld aan de runner-up van de Schotse Premier League. Loting in Zwitserland koppelde PSV aan de winnaar van het tweeluik tussen Servette uit Zwitserland of Rangers uit Glasgow.

Voor het gemak gaan we er vanuit dat Rangers de meerdere zal gaan zijn van de marginale Zwitserse club én tegelijkertijd gaan we er ook vanuit dat PSV gaat afrekenen met Strum Graz. PSV zal dus Sporting Braga, Olympique Marseille en Panathinaikos niet treffen in de play-off ronde.

De club heeft met Benfica, AS Monaco en Galatasaray al eens voor hetere vuren gestaan richting de groepsfase van de Champions League. Hoe dan ook, Rangers FC zal deze keer wel aan de zegekar gebonden moeten worden. En die klus moet PSV normaal gesproken ook kunnen klaren.

Toegegeven, in Eindhoven leek er hoogspanning op de ploeg te staan en was de tegenstander iets minder uit haar doen dan PSV. Rangers speelde wat minder gespannen het eigen spel maar had vooral blunders aan PSV zijde nodig om tot een resultaat te komen. Zowel doelman Benítez als verdediger Ramalho gingen in Eindhoven in de fout door een gebrek aan communicatie, waar doelman Benítez in Glasgow een achteraf kapitale fout beging.

Had, dan en als tellen niet in het topvoetbal maar of Rangers zonder deze twee cruciale fouten ook winnaar van het tweeluik was geworden, trekken we ernstig in twijfel. Het huidige PSV is normaal gesproken voetballend de betere van de twee en een gewaarschuwd mens, Benítez en Ramalho, tellen immers voor twee.

De Schotten kunnen dan ook de borst natmaken nu PSV, het PSV van Peter Bosz, uit de koker is komen rollen. Maar zoals gezegd, eerst Sturm Graz.


Vorig artikelDebast uitblinker | Van Bommel baalt van Anderlecht maar is drie hoofdprijzen verder en blikt terug op PSV jaren
Volgend artikelDe Franse revival onder Peter Bosz geeft PSV enige defensieve zekerheid: ‘Daar trainen we al een maand op’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in