Home Nieuws Zoet jaagt op prijs met FC Utrecht: ‘Ik heb nog nooit een...

Zoet jaagt op prijs met FC Utrecht: ‘Ik heb nog nooit een bekerfinale gespeeld’

335
0

Jeroen Zoet zette half januari zijn handtekening onder een huurovereenkomst bij FC Utrecht en trok op dat moment verrassend genoeg de PSV deur achter zich dicht.

Het zorgde voor veel verbazing en de PSV fans waren verdeeld. Een deel trok het vertrek van de clubman niet en een ander deel van de fans had geen goed woord meer over voor de wekenlang blunderende goalie.


Voor Zoet was de keuze duidelijk en hij stond er geheel achter. Toch begon Zoet in Utrecht ook niet sterk. De eerste fout viel gelijk te noteren in de uitwedstrijd tegen FC Zwolle en zijn optreden in de bekerwedstrijd tegen FC Eindhoven was ook niet over om naar huis te schrijven. Zoet herstelde zich weer en stopte een aantal goede ballen, waaronder een strafschop tegen ADO Den Haag.

Ruim een week later blameerde PSV zich in de KNVB-beker door te verliezen van NAC, waarmee de laatste hoop op succes vervloog. Zoet zag het met lede ogen aan. Bij Utrecht kan de ervaren en inmiddels 29-jarige keeper nog wel een prijs pakken. Woensdagavond is Ajax de tegenstander in de halve finales van de beker.

Zoet beseft dat hij nog nooit en bekerfinale heeft gespeeld en wil dat absoluut veranderen. “Ik heb nog nooit een bekerfinale gespeeld. Bij PSV lagen we er in een paar seizoenen snel uit en dat vond ik wel jammer. Het is daarom alleen maar mooi dat we nu met Utrecht in de halve finale staan. Ik heb echt zin in woensdag. Het kan in bekervoetbal alle kanten op, dat zie je ook aan NAC, dat dit seizoen al AZ en PSV versloeg. We hebben het thuisvoordeel en moeten het gras opvreten, tenminste het gras dat er nog ligt. Ik probeer Utrecht te helpen waar ik kan”, zegt de doelman tegen AD Sportwereld.

De onvermijdelijke vraag over het naderende EK wordt hem ook gesteld. “Dat is mij de afgelopen periode heel vaak gevraagd. Als ik goed presteer en lekker speel, dan komen andere dingen vanzelf. Of niet. Ik had ook de keuze om te blijven zitten bij PSV. Maar dan was ik sowieso niet in beeld”, aldus Jeroen Zoet.


Facebook Comments