Home Nieuws Zo zag het protest tegen het nieuwe uitshirt eruit, Jerdy Schouten baalt...

Zo zag het protest tegen het nieuwe uitshirt eruit, Jerdy Schouten baalt en bevestigt trip mét Peter Bosz naar Ibiza

11527
0

Een vervelende middag in Sittard na een daverend kampioensfeest. Kan dat?

Ja dat kan klaarblijkelijk want diverse PSV’ers beaamden na afloop van de uitwedstrijd in Sittard dat er sprake was van een vervelende middag. Desalniettemin lieten de fans in Sittard in het volle uitvak zien nog altijd trots te zijn op de ploeg die ons allen dit seizoen zo wist te vermaken.

Het was best stroef en gezapig wat de ploeg van Bosz liet zien op bezoek bij Fortuna Sittard maar het kwaliteitsverschil is op zo’n middag nog altijd daar. De mannen van Bosz wisten dit echter niet uit te drukken in doelpunten. Pas na de 1-0, na zwak spel van Olivier Boscagli, besloten de gevierde kampioenen het gaspedaal in te trappen op zoek naar de gelijkmaker, die natuurlijk zeker wel in de lucht hing.

Na afloop toch wat teleurgestelde gezichten. Zo ook bij Jerdy Schouten. Op de vraag of PSV een vervelende middag had beleefd, knikte Schouten instemmend. ‘Ik weet niet of ik dat mag zeggen, maar het was gewoon een zaadpot’, zei de doelpuntenmaker in gesprek met ESPN. ‘We hebben gewoon een slechte wedstrijd gespeeld. Dat is toch een smetje, we hadden vandaag natuurlijk gewoon gelijk weer feest willen vieren’, aldus Jerdy Schouten over de remise in Sittard.

Na een week feesten is het makkelijk wijzen naar al dat gefeest maar daar ging Schouten terecht niet in mee. ‘Het ligt niet aan dat we gefeest hebben, het was gewoon niet goed genoeg’, vervolgde Schouten. ‘Er hoort altijd een vorm van druk te zijn. Ook vandaag, omdat we dat record nog konden evenaren en verbeteren. Het is heel erg balen. We hebben een heel mooi seizoen gehad, dat mogen we niet door een wedstrijd vergeten. Dat gaat ook zeker niet gebeuren’, klinkt het.

Ook Luuk de Jong werd gevraagd naar een reactie. De Jong wil graag nog topscorer worden maar weet dat dat lastig gaat worden. Desalniettemin had De Jong de ballen voor het inschieten in Sittard maar goed keeperwerk van de doelman van Fortuna Sittard voorkwamen drie bijna zekere doelpunten.

De Jong vond dat PSV niet zichzelf was. Ook de aanvoerder gaf aan dat dat niets te maken had met de festiviteiten en het gefeest van afgelopen week. ‘Dat denk ik niet. Het is wat het is. Real Madrid zie je ook met 4-0 winnen na een kampioenschap. Het gaat puur om hoe we het veld ingaan. Dat de extra drive weg is, dat zou kunnen. Dat is zonde. Aan de andere kant zijn we kampioen geworden, daar kunnen we enorm trots op zijn’, aldus de trotse aanvoerder van dienst.

Er rest nu een trip naar Ibiza met de gehele selectie maar dat werd na afloop niet meteen door een ieder bevestigd. Echter dacht Jerdy Schouten daar anders over. ‘Daar gaan we feest vieren, we moeten niet alleen maar over deze wedstrijd inzitten. Dat zou niet terecht zijn, want we hebben een geweldig seizoen achter de rug. dat is de enige week dat het kon, daarom gaan we nu. Dat vind ik niet raar’, stelde Schouten. ‘Als team hebben we verdiend om even weg te gaan. We gaan leuke dagen met elkaar hebben.” Peter Bosz reist mee met zijn selectie. “We gaan even een paar dagen relaxen”, zegt hij.

Zondag sluit PSV het succesvolle Eredivisieseizoen af met een thuiswedstrijd tegen RKC. Voor Luuk de Jong wacht eventueel nog de topscorerstitel. ‘Ik zat vandaag twee keer dichtbij, maar Koopmans was warm. We hebben nog een wedstrijd en Pavlidis heeft ook niet gescoord. Ik ga er niet naar op zoek, ben iemand die voor het team wil spelen. Dan komen de goals vanzelf.’

Dan was er nog het zogenaamde protest tegen het nieuwe uitshirt, dat over het algemeen slecht werd ontvangen door het gros van de achterban. In de tweede helft werd het aangekondigde protest waarheid en hielden honderden PSV-fans het shirt omhoog om aan de directie van de club te tonen dat er niet getornd mag worden aan logo’s en clubkleuren. Zie het Instagram-item onder dit artikel.

De poll op PSV Inside laat ook zien dat het gros van de aanhang niet achter het nieuwe uitshirt staat. Daar sluiten wij ons in ieder geval niet bij aan. Het shirt oogt ons inziens fris, wellicht inderdaad iets te kleurrijk hier en daar maar dit shirt zou nog best weleens een succes kunnen gaan worden. Ach ja, smaken verschillen en dat dienen we met z’n allen gewoon te accepteren en te respecteren.


Vorig artikelDomper in Sittard na gebalde vuist Earnie Stewart
Volgend artikelNog altijd overleg met FC Barcelona over ‘andere’ transfersom voor Sergiño Dest en PSV scout ‘Jeremiah St. Juste regelmatig’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in