Home Nieuws Zo dacht PSV Tsygankov te kopen: Hoger bod dan Girona maar broer...

Zo dacht PSV Tsygankov te kopen: Hoger bod dan Girona maar broer Guardiola zit PSV dwars

3948
1

Er werd vorige week nogal laatdunkend gedaan over de Noord-Spaanse club Girona toen bekend werd dat Viktor Tsygankov zijn handtekening in Catalonië had gezet.

Daar blijkt wel een verhaal achter te zitten. Girona is inderdaad een kleine club maar tevens een dependance oftewel filiaal van Manchester City, zoals de Franse club Troyes ook een filiaan van de City Group is. Het voetbalconglomeraat maakt het voetbal in Europa en inmiddels in andere delen van de wereld kapot. City bepaald want City betaald. Zo werd vorige week al bekend dat Dinamo Kiev een voorstel van Girona, de City Group dus, niet kon weigeren omwille van een enorm aanbod van het genoemd conglomeraat. Het lijkt op vals spel want Kiev kreeg namelijk een doorverkooppercentage van 50% toegezegd op een latere verkoop van de buitenspeler aan welke club dan ook.

Dat wordt mogelijk Manchester City als de aanvaller zich blijft ontwikkelen. Zo krijgt City het door voor elkaar elders in een topcompetitie een potentiële topspeler te laten rijpen onder de vleugels van een dochteronderneming. Het gevolg is dat Kiev niet kan weigeren en uiteraard de speler zelf ook niet. Al heeft dat nog een andere reden. Althans, dat deelde Marcel Brands de aanwezige media dinsdag mede tijdens een ingelaste bijeenkomst gearrangeerd vanuit de club.

Marcel Brands had Viktor Tsygankov graag naar PSV gehaald als opvolger van Cody Gakpo en PSV was ook een heel eind opgeschoten de buitenspeler naar Eindhoven te halen. Het blijkt de broer van Pep Guardiola te zijn die een transfer naar PSV wist te blokkeren. “We deden zelfs een beter bod aan Dinamo Kiev dan Girona”, zegt Brands tegenover de aanwezige media.

“Maar Pere Guardiola, zijn zaakwaarnemer, is mede-eigenaar van Girona en die had de speler en zijn familie al een maand naar Spanje gehaald”, zegt Brands over de mislukte transfer. “Tsygankov vond dat hij geen nee kon zeggen”, aldus Marcel Brands.


Vorig artikelMet Stewart gaat PSV zich meer richten op de Amerikaanse én Franse markt: ‘Zijn familie is PSV minded’
Volgend artikelThorgan Hazard zal een directe meerwaarde voor PSV zijn: Een spelmaker op de flank in de Kuip?

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in