Home Nieuws Zo sprak een trotse en emotionele Roger Schmidt zijn team toe net...

Zo sprak een trotse en emotionele Roger Schmidt zijn team toe net na de gewonnen bekerfinale

3263
0

Roger Schmidt sprak na afloop van PSV – Ajax mooie woorden uit in de kleedkamer.

De Duitse coach had zojuist genoten van een sterk als even veerkrachtig PSV en zag zijn ploeg knokken voor iedere meter. De emoties van Schmidt na het laatste fluitsignaal spraken boekdelen en waren voor iedere PSV fan mooi om te aanschouwen.

Schmidt en PSV waren natuurlijk de terechte winnaar en ook het wisselbeleid van de Duitse coach was prima te noemen. In het Philips Stadion tegen Leicester City pakte de gemaakte keuze ’s faliekant verkeerd uit en leek PSV kapot te zitten als we het fysieke aspect beoordelen maar tegen Ajax was het precies andersom.

De ploeg van Erik ten Hag maakte een uitgebluste indruk en kon het fysiek sterkere PSV niet van zich afschudden. De wilskracht en honger om de beker te winnen waren aan PSV zijde groter dan aan Ajax zijde. Dat gegeven noopte Schmidt na afloop tot mooie woorden. De Duitse trainer was trots op zijn team en sprak uit dat dit één van de mooiste wedstrijden was die hij ooit gecoacht heeft. Dat het met de teamspirit wel goed is, is al weken duidelijk waarneembaar. Zo ook in onderstaande video in de PSV kleedkamer net na de huldiging.


Facebook Comments Box