Home Nieuws Zo populair is Zahavi in eigen land, Israëlische fans volgen PSV op...

Zo populair is Zahavi in eigen land, Israëlische fans volgen PSV op de voet: ‘Er wacht een heldenonthaal’

237
0

Eran Zahavi wacht donderdagavond een bijzondere avond in zijn ’thuisstad’ Tel Aviv.

De spits is in eigen land razend populair en dat zal zich donderdagavond gaan vertalen in een massaal heldenonthaal in het Bloomfield Stadium. De status van Zahavi in Israël is enorm te noemen. Alles wat de spits doet op en naast het veld, wordt door miljoenen landgenoten wereldwijd op de voet gevolgd.

Kenner van het Israëlische voetbal, Patrick van Leeuwen, legt uit hoe er tegen Zahavi wordt aangekeken. De voormalig trainer van Maccabi Tel Aviv kent het voetbal in Israël goed en zag Zahavi eerder excelleren. “Iedereen hier in Israël weet waar hij voor staat: voor doelpunten”, zegt Van Leeuwen tegen ESPN. “Zijn keuzes, zijn doelgerichtheid rond de zestienmeter. Hij laat het altijd zien, zowel internationaal als in zijn eigen land.”

De voetbalfans in Israël volgen de wedstrijden van PSV nauwlettend sinds Zahavi voet op Nederlandse bodem zette. Van Leeuwen gaat verder over de spits met enorme prestatiedrang. “De Chinese competitie werd hier uitgezonden toen hij daar speelde en dus konden de mensen blijven volgen hoe hij zijn goals maakte. De wedstrijden van PSV kun je hier nu ook bekijken, waardoor de Nederlandse competitie ook goed gevolgd wordt. Hij laat het altijd zien.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here