Home Nieuws Zo overtuigde Guus Hiddink de PSV-directie van de noodzaak tot verbouwingen op...

Zo overtuigde Guus Hiddink de PSV-directie van de noodzaak tot verbouwingen op De Herdgang

2486
0

Guus Hiddink komt nog altijd graag in het Philips Stadion. De Varssevelder krijgt geregeld nog uitnodigingen voor met name de grote wedstrijden.

Hiddink sparde vorig seizoen vaak met Ruud van Nistelrooij en dus toog Hiddink ook geregeld nog naar De Herdgang. Dit seizoen is Hiddink nog niet op De Herdgang geweest maar een bezoek van de Varssevelder wordt snel weer verwacht in de bossen bij Acht. Hiddink blijkt ook aan de basis gestaan te hebben van het ultra moderne trainingscomplex. Hoe zit dat precies?

Het jeugdcomplex dat heden ten dage prima functioneert, werd op aanbeveling van Guus Hiddink in die tijd aangepakt. Hiddink hanteerde een opvallende methode om de directie van PSV te overtuigen de verbouwing aan te vangen.

Hiddink is momenteel de aanjager van de beoogde upgrade van het trainingscomplex van zijn oude liefde De Graafschap. Het is niet voor het eerst dat de voormalig bondscoach aanstuurt op zo’n traject. “Bij PSV heb ik toen mede de aanzet gegeven voor de verbouwing van het jeugdcomplex. De raad van commissarissen onder leiding van Jan Timmer vond dat eerst niet zo nodig”, zegt de Achterhoeker in De Telegraaf.

Hiddink zegt daarover: “Toen heb ik ze even een rondleiding gegeven. We hadden van tevoren wel een paar leidingen van de muur getrokken. Van die verbouwing heeft PSV enorm de vruchten geplukt, want het heeft de opleiding op een hoger plan gebracht. Dat willen we nu ook hier in de Achterhoek op poten zetten. Het gaat om een gebied van 400.000 mensen met volop talent. Maar je moet spelers wel wat kunnen bieden”, wijst Hiddink naar De Graafschap, de club waar hij nog altijd graag komt.

Achterhoeker Guus Hiddink hielp afgelopen tijd ook nog mee een behoorlijke schuld weg te werken. “Dat ging om een bedrag van zo’n 1,2 miljoen euro. Je laat de club niet failliet gaan”, aldus Guus Hiddink over De Graafschap.


Vorig artikelPOLL | Guus Til verdient een basisplaats tegen RC Lens
Volgend artikelRonald Koeman openbaart afspraak met Luuk de Jong, lonkt er alsnog een terugkeer?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in