Home Nieuws ‘Zo nu en dan interne kritiek bij PSV op rouleren van keepers...

‘Zo nu en dan interne kritiek bij PSV op rouleren van keepers in beloftenelftal’

359
0

De situatie onder de lat bij het eerste elftal is lange tijd onduidelijk als even onrustig geweest. Dat geldt inmiddels voor Jong PSV.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De regionale krant heeft informatie over interne twijfels over de manier waarop talentvolle doelmannen worden klaargestoomd voor het grote werk onder de lat bij PSV. De doelstellingen zijn met name gericht op doorbreken in het eerste elftal. Bij Jong PSV wordt er gerouleerd tussen keepers en daardoor zouden ze wellicht te weinig wedstrijden spelen om écht te ontwikkelen, zo denkt het ED te weten.

Het is een normaal gegeven als even normale situatie dat er meerdere jonge keeperstalenten zijn die speeltijd krijgen in het beloften elftal. Het gevolg is dat vrijwel geen doelman een geheel seizoen constant kan presteren om zich zodoende verder te ontwikkelen. Heden ten dage betreffen het Vincent Müller Maxime Delanghe en Marvin Peersman die elkaar weten af te wisselen.

Na Jeroen Zoet is er geen enkele doelman meer uit de jeugdopleiding doorgebroken en dat steekt in de directiekamer. Wel kunnen de daadwerkelijke kwaliteiten van Jeroen Zoet worden betwist want het hield met name in de laatste twee seizoenen niet bepaald over wat Zoet liet zien. het gegevens over de drie keepers die wisselend speelminuten maken in het beloften elftal leidt ‘soms’, zo schrijft het ED, tot kritiek binnen PSV. Speeltijd geeft immers ontwikkeling, is de algehele tendens binnen de club, zonder dat er momenteel daadwerkelijke problemen over het beleid zijn.


Facebook Comments Box